More news

 
Exhibition
Rundt om Månen

Find old news:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Rundt om Månen
Tues 1 Oct 2019
source: KultuNaut

Kom med på en vandring rundt om Månen: Fra fortiden og ind i fremtiden. Dansk Selskab for Rumfartsforskning præsenterer en udstilling i lyd, billeder og Augmented Reality i Rundetaarn. (PR-foto: Jakob Arthur Andersen)

Den 20. juli 1969 landede de første mennesker på Månen. 50-året for en af menneskehedens største bedrifter markeres med en udstilling, som dykker ned i historien om månemissionerne, videnskaben bag og fremtidsdrømmene. I forbindelse med udstillingen er der foredrag, workshops, filmvisninger og meget mere.

Rundt om Månen
Udstillingen er tilrettelagt i en række temaer som rumkapløbet, Apollo 11-missionen og planerne for at vende tilbage til Månen. I udstillingen skabes en fortælling, der går 50 år tilbage i tiden og 50 år frem i tiden, så bedsteforældre, der kan huske månelandingerne, kan tage deres børnebørn med til udstillingen og finde en fælles interesse på tværs af generationer.

Månen er ikke blot en destination, vi har besøgt, men i høj grad et mål for den unge generation. Målgruppen for selve udstillingen er den brede befolkning - med specifikke arrangementer til børn og unge. Der skabes en ny, moderne og interaktiv udstilling med aktiviteter, som henvender sig til børn og unge.

Udstillingen vil indeholde nye teknologier, så som Augmented Reality, film og robotter, og vil være bemandet med universitetsstuderende, der kan guide og afholde workshops for børn under udstillingsperioden. Der vil med støtte fra Lego Education skoletjeneste udbydes aktiviteter to gange om ugen, samt aktiviteter i efterårsferien og til kulturnatten. I samarbejde med Coding Pirates afholdes workshops om "Vi vender tilbage til Månen" for børn og unge.

Der vil i høj grad blive brugt af formidlingsgreb, som tiltaler de unge. Det vil være computerspil, video, robotter, AR, VR og 3D print. Der vil blive udarbejdet en fuldskala Augmented Reality Saturn V raket (den raket, der sendte mennesker til Månen) ved siden af Rundetaarn, set fra gadeniveau.

Udstillingen vil se fremad mod menneskets rolle på Månen i fremtiden og gøre det samtidsrelevant for unge ved at stille spørgsmålet: Hvordan vender vi tilbage til Månen?

Space Days 2019
Rundt om Månen er en del af Space Days 2019, der har et program fyldt med aktiviteter. Space Days henvender sig til alle aldre og kigger ikke kun tilbage, men stiller spørgsmålet: Hvordan vender vi tilbage til Månen?

Space Days 2019 - baggrund og formidlingsgreb
Space Days handler om "Månen historisk" og "Månen i fremtiden". Space Days er tænkt som en tilbagevendende begivenhed. 2019 er første gang aktiviteten afholdes.

Space Days skal:
- vække interessen og læringslysten inden for STEM (Science, Technology, Engineering og Mathematics) hos børn og unge.

- inspirere piger til at interessere sig for videnskab og teknologi gennem tværfaglighed og samarbejde.

- stimulere offentlighedens interesse for naturvidenskab og rumfart.

- styrke og etablere samarbejde mellem frivillige og professionelle organisationer inden for naturvidenskabsformidling, undervisning og rumfartsområdet.

Om mulighederne for at opleve udstillingen som blind eller svagsynet
Formålet med Space Days er blandt andet at sætte fokus på naturfagene: fysik, kemi, biologi og astronomi. Især den matematiske forståelse, som følges af figurer, koordinatsystemer og geometri, er meget svært at formidle til børn og unge med synshandicap. De tilgængelige Space Days vil forsøge at nedbryde denne barriere gennem en række tiltag for denne publikumsgruppe, herunder udstillingsrummet indrettet med ledelinjer, guidede ture for børn og unge med synshandicap og deres familie, lyttehjørner og 3D-printede taktile genstande samt afprøvning af nyeste hjælpemidler. Dette arbejde sker i samarbejde med Dansk Blindesamfunds Ungdom og Landsforeningen af Forældre til Blinde og Svagsynede.

Læs mere om udstillingen på rundetaarn.dk og se hele jubilæumsprogrammet på spacedays.dk

Udstillingen kan opleves 5. oktober til 3. november i:
Rundetaarn
Købmagergade 52A
1150 København K.

Åbent alle dage kl. 10-18
Tirsdage og onsdage kl. 10-21

Entré: 25 kroner for voksne og 5 kroner for børn (5-15 år)