More news

 
Movies
The Joker

Find old news:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
The Joker
Wed 2 Oct 2019
source: KultuNaut

Todd Phillips har skabt en original fortælling om den berygtede DC-skurk. Det er ikke en Joker-historie, men historien om, hvordan Jokeren blev til. Og en historie om et samfund i forfald, der hiver borgerne med i faldet - et samfund, der nedbryder mennesker. (PR-foto: Warner Bros. Pictures)

Filmen udspiller sig i de tidlige 80'ere. Gotham er i oprør og tæt på at bryde sammen. Det økonomiske underskud betyder, at hjælpen til de socialt udstødte er skåret væk. Her kæmper Arthur Fleck for at finde sin plads i mængden. I den fjendtlige by Gotham, der emmer af splittelse, går han rundt i de mørke gader iført to forskellige masker. Den maske, han dagligt maler på i sit job som klovn, og den anden, som han aldrig kan tage af. Den er hans forklædning - hans meningsløse forsøg på at passe ind i samfundet i stedet for at være den mand, der gang på gang skuffes af livet.

Arthur er faderløs, og hans skrøbelige mor er hans bedste ven. Hun gav ham kælenavnet Happy. Et navn, der fremmaner hans smil og skjuler smerten indeni. Men da han bliver mobbet af teenagere på gaden, hånet af forretningsmænd i metroen og drillet af hans klovnekollegaer, bringes den udstødte mand kun endnu mere ude af trit med alle omkring ham.

Joaquin Phoenix ses i hovedrollen som Jokeren, hvor han blandt andet spiller overfor Robert de Niro. På rollelisten ses yderligere Zazie Beetz, Frances Conroy, Brett Cullen, Glenn Fleshler, Bill Camp, Shea Whigham, Marc Maron og Douglas Hodge.

The Joker har biografpremiere den 3. oktober.