Se special-version af KultuNaut til din telefon - klik her


 
www.KultuNaut.dk - den elektroniske kulturguide
Nyheder

 
Børn
Tang, torsk & tipi
Efterårsferie på Cirkusmuseet
Efterårsferie på Kunsten
 
Musik
Mirja Klippel på turné
 
Udstilling
Vejret Rundt i Rundetaarn
 
Film
Venom
Vildheks
 
Diverse
NGO leder omfavner Danmark
Efterår på Falkonergården
Halloween i Tivoli
Efterårsferie på Bakken

Find gamle nyheder:
Vejret Rundt i Rundetaarn

kilde: KultuNaut
Man. 1. okt. 2018

Kunstnersammenslutningen Den Gyldne og TV2 Vejret har sammen skabt en udstilling i Rundetaarn om det nordiske vejr. (Billede: Værk af Trondur Patursson)

Hvordan bliver regnbuer til, hvordan opstår tørke? Hvorfor taler vi så meget om vejret, og hvad betyder vejret for vores liv? Hvordan påvirker det vores sindstilstande og den måde, vi indretter os og ikke mindst udtrykker os på i Norden?

Kunstnersammenslutningen Den Gyldne er, efter mere end 25 år med store nordiske gruppeudstillinger, gået sammen med TV2 Vejret om at skabe Vejret Rundt - sammenslutningens sidste udstilling. Kunst og meteorologi optræder side om side og danner tilsammen et komplekst billede af det nordiske menneskes forhold til vejret. Meget passende danner Rundetaarn ramme om udstillingen. Fra toppen af tårnet blev der i 1700-tallet foretaget nogle af de tidligste meteorologiske målinger.

Med afsæt i de fire årstider og vejrfænomener som storm, sne, tørke, torden, regnbuer, vind og solskin har medlemmer af Den Gyldne sammen med ni nordiske gæstekunstnere skabt værker, der på hver deres måde fortolker vejret og dets relation til mennesket. TV2 Vejret går i dialog med kunsten og præsenterer os, gennem videoer, plakater, lyd og vejrtæpper, for de meteorologiske forklaringer på de fænomener, kunstnerne har fortolket. Udstillingen kommer med andre ord hele vejret rundt. (Billede: Værk af Bjarne Werner Sørensen)

Det omskiftelige vejr har gennem flere årtusinder formet levevilkårene for mennesker i de nordiske lande og har altid været en kilde til inspiration for kunstnere. Vejret Rundt præsenterer os for en lang række aktuelle kunstneriske fortolkninger af vejret, med værker, der udtrykker menneskets følelsesmæssige tilknytning til vejret, værker, der mimer velkendte vejrfænomener, og værker, der peger på de mere ekstreme vejrforhold, vi kan forvente os i fremtiden som følge af de klimatiske forandringer.

Deltagende kunstnere: Aka Høegh (GL), Annelise Kalbak, Annette Holdensen, Birgitte Thorlacius, Bjarke Regn Svendsen, Bjarne Werner Sørensen, Claus Egemose, Else Ploug Isaksen, Frode Gundorf Nielsen, Gorm Eriksen, Hans Oldau Krull, Hjördis Haack, Jaakko Niemelä (SF), Jette Gejl Kristensen, Karin Olesen, Ken Denning, Laila Westergaard, Marianne Jørgensen, Ole Folmer Hansen, Olov Tällström (S), Peter Svedberg (S), Solveig Lohne, Steffen Tast, Søren Birk, Tanja Nelleman, Torbjørn Olsen (FO), Trondur Patursson (FO), Viel Bjerkestedt Andersen (N).

Undervejs i udstillingen afholdes en Tower Talk med kunstnere og meteorologer den 9. oktober kl. 17, og på Kulturnatten den 12. oktober går TV2 Vejret live.
Se program og læs mere om udstillingen på www.rundetaarn.dk

Udstillingen kan opleves:
6. oktober til 11. november 2018

Rundetaarn
Købmagergade 52A
1150 København K.

Åbent alle dage kl. 10-18
Tirsdage og onsdage kl. 10-21
Entré: 25 kr./5 kr. for børn (5-15 år)

(Billede: Værk af Else Ploug Isaksen)

 

Kontakt - Annoncer - Rettelser - Udskriv siden
© 2011 KultuNaut.dk - Email: kultunaut@kultunaut.dk


 
 
Dansk version Svensk version Engelsk version Tysk version
Find arrangementer
Søg efter specielle emner og interesser
Litteratur
Spejder
Rollespil
Sundhed
Skak
Gratis
Historiefortælling
Hunde
Iværksætter
Aftenskolekurser
Folkedans/spillem.
Rootszone
Elektronisk/Club/DJ
Viking/middelalder
Strikning/vævning
Cykelture
Kirkemusik
Cirkus
Have/planter
Korsang
Flere kategorier
Film i biografen