Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Rosa - et børneidol
Tir. 18. feb. 2014


(Foto: Line Falck)

"Rosa fra Rouladegade" er blandt de mest populære opfindelser fra DR Ramasjang. Lørdag den 15. februar gæstede den populære, kageglade Rosa kulturhuset Inside i Hammel. Det blev en livsbekræftende oplevelse af de helt store, hvor både børn og voksne slog sig løs til den gode musik og de sjove historier.

På vaskeægte rock'n'roll-manér lod Rosa fra Rouladegade med band vente på sig, da Kulturhuset Inside i Hammel lørdag var spækket med børn, der knapt kunne rumme den store spænding i deres små kroppe. Da bandet endelig kom på scenen, var det uden Rosa. En del børn så noget skuffede ud, for det var jo ikke et band, de var kommet for at se. En mand kom op på scenen, han skulle afløse Rosa som forsanger. Stor var overraskelsen for børnene i salen, da manden langsomt fjernede sin forklædning, og der stod hun så, Rosa fra Rouladegade, og så var festen i gang.

For det var en fest. En fest, hvor Rosa Gjerluff Nyholm i den grad beviste, at hun besidder et talent for at underholde børn og voksne. Med stor humor og en tilpas løssluppenhed sendte hun alle børnene i dansehimlen, mens de voksne rockede med, så godt de kunne.

Koncerten var bygget op om, at der skulle bages en kage til bandet. Kagen blev hurtigt bagt (med lidt snyd hjemmefra) og hjælp fra børnene. Der skulle både piskes, rulles og bages. Kagen kom ud af ovnen, og flot var den, men den kunne blive flottere. Rosa flækkede kagen, og så skulle der marmelade, bananer, makroner og flødeskum i. Et af højdepunkterne var, da piskefløden skulle piskes. Bandet skulle spille hurtigt, så det passede til Rosas helt specielle yndlings turbopisker. Det lykkedes med hjælp fra publikum, der klappede så hurtigt, at man kunne frygte, at turbopiskeren brændte sammen. Under piskningen dansede Rosa rundt på scenen, og da hun et par gange kom til at stå på bordet, fangede børnene det straks, for det må man da altså ikke.

Rosa er en entertainer, og så har hun en fantastisk kontakt til børn. Trods sine kun 24 år, så har hun været med i børnefjernsyn længe, og det kan man tydeligt se.

Børnefjernsyn bliver tit beskyldt for at være fordummende og i hvert fald ikke lige så godt, som da far var barn. Men det er uvidenhed, der taler. Sætter man sig ned og kigger på programmerne på Ramasjang, så vil man se, at der bliver lavet utroligt meget kvalitetsfjernsyn med musik, som er formidabel. Som eksempler på dette kan nævnes Skæg med bogstaver, Ramasjang Mysteriet og altså Rosa fra Rouladegade.

Det må og skal anbefales alle med børn at opleve Rosa fra Rouladegade live. For det er en oplevelse, som børnene vil huske længe, og musikken er så god, at også voksne kan holde ud at høre på det.

Rosa og Rødderne fra Rouladegade
gav koncert i Kulturhuset Inside 15. februar 2014.
Se turnéplan