Se special-version af KultuNaut til din telefon - klik her


 
www.KultuNaut.dk - den elektroniske kulturguide
Nyheder

 
Musik
Anders Thrane

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Anders Thrane

Tir. 14. feb. 2012


Akvarel: Anders Thrane

Lysets hær og de ulykkelige skabningers skæbne er en smuk rejse gennem et dystert eventyrland befolket af sære skabninger med mørke sjæle.

Sangskriveren Anders Thrane udgav i oktober 2009 debutalbummet Ildsjæl, som høstede blandede anmeldelser. Nu er han klar med sit andet album, der ifølge ham selv er et konceptalbum om hans selvopfundne lille land mod nord. Krig hærger landet og folket lever i frygt for sig selv og hinanden. Hans ønske er at invitere lytteren med ind i en verden for at lade sig inspirere af de billeder, som sangene skaber.

Anders Thranes verden er et mørkt, men magisk land, hvor man som lytter flere gange rammes lige i hjertet af de simple, og måske lidt banale, men smukke, tekster, og de velvalgte strygerarrangementer, der på flere af numrene er med til at understrege den melankoli, der gennemsyrer et meget poetisk album.

Det er ikke en kedelig rejse, Anders Thrane tager lytteren med på, men den kræver noget af sin lytter. Det er ikke et album, man sætter på som baggrundsmusik, men et album, der fortjener lytterens fulde opmærksomhed.

Vi får bl.a. historien om "Ernst" fra Berlin, der melder sig til krigstjeneste ("du er et ødelagt menneske, fordi du har glemt den, du kunne blive"), historien om "Skyttegravene mod Nord" og titelnummeret "De ulykkelige skabningers skæbne" ("du skal blive til alt det, jeg ikke blev til og mere til").

Anders Thranes vokal spænder fra det lyse til det mørke, fra det spinkle, næsten hviskende, til det storladne, og han sætter således de fineste vokale rammer om sine både dystre og dragende tekster.

Han sammenligner sig selv med Sebastian, men denne anmelder tænkte nu mere på Nikolaj Nørlund og Trains & Boats & Planes, ikke mindst på grund af stryger-arrangementerne, der så fint går i spænd med både guitar, trommer og klaver.

Sammenligningerne til trods er Anders Thrane helt sin egen og det bliver han forhåbentlig ved med at være, for det er både spændende og anderledes og meget smukt.

Anders Thrane Lysets hær og de ulykkelige skabningers skæbne, Ugly Bird Productions/Gateway Music. Udkommer 17. februar 2012.

 

Kontakt - Annoncer - Rettelser - Udskriv siden
© 2011 KultuNaut.dk - Email: kultunaut@kultunaut.dk


 
 
Dansk version Svensk version Engelsk version Tysk version
Find arrangementer
Søg efter specielle emner og interesser
Litteratur
Spejder
Rollespil
Sundhed
Skak
Gratis
Historiefortælling
Hunde
Iværksætter
Aftenskolekurser
Folkedans/spillem.
Rootszone
Elektronisk/Club/DJ
Viking/middelalder
Strikning/vævning
Cykelture
Kirkemusik
Cirkus
Have/planter
Korsang
Flere kategorier
Film i biografen