Flere nyheder

 
Musik
Snit, skær, flæk, hak

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Snit, skær, flæk, hak
Tir. 19. apr. 2011

"Snit, skær, flæk, hak.. - spækbræt!" Street Mass a.k.a Mass Ebdrup, Tjes Boogie, Knox og Danny Davinci har begået en fremragende EP! Selvom det kun er en demoversion, holder det hele vejen og forhåbentlig også til en udgivelse.

Inden for rap har en ny dansk supergruppe set dagens lys. Den består af Street Mass a.k.a Mass Ebdrup, Tjes Boogie (Funk Flush og soloudgivelser), Knox (Funk Flush og et hav af featurings) og Danny Davinci (fra D-Sign). Dog er dannelsen gruppen ikke breaking news, da en del af demoerne har floret på nettet i et års tid, men det bliver ikke mindre interessant af den grund. Ikke alene er gruppen speciel, men det er sandelig også værd at bemærke, at Knox, Tjes Boogie og Danny Davinci alle plejer at rappe på engelsk. En fællesnævner for Spækbræt er, at de alle er medlemmer af Klyng 'Em Up Klanen, så man kan roligt sige, at troværdigheden er på plads.

Ep'en indeholder:
1: Endnu Engang
2: Bedste af de Værste
3: Snit, Skær, Hak
4: Sort Død, Blå Himmel
5: Fredag

Alle numre er seriøst ment, og undertegnede er ikke i tvivl om, at Spækbrættets medlemmer fyrer den af - eller i hvert fald har gjort det. Demoen er en blanding af alvor og afslappethed, hvor der heldigvis også er plads til selvironi. Åbningsnummeret "Endnu Engang" er i det hele taget overskudsagtigt på en flabet måde, men især på nummeret "Fredag" - som er en åbenlys hån af clubkultur og party-rap - er selvironien til stede. Det er velfortjent, og versenes indhold er simpelthen en fornøjelse, og selvironien styrker bare troværdigheden, der ellers ikke er en mangelvare i denne sammenhæng. "Bedste af de Værste" ligger i en mere seriøs ende, og gæst på dette nummer er Warm a.k.a Warm One, som sender et par referencer til sin optræden i et landsdækkende tv-program. I den langt mere alvorlige ende er numrene "Snit, Skær, Hak" og "Sort Død, Blå Himmel". Begge numre er dystre på produktionssiden og især på tekstsiden, hvor der refereres til selvhad, hårde tider og indre dæmoner en masse. Warm lægger også et udmærket vers på "Snit, Skær, Hak".

På produktionssiden er her tale om en demo, hvilket betyder, at der ikke er brugt unødigt meget tid og energi på finpudsning mv. Det kan man godt høre, men resten af indholdet taget i betragtning gør det ikke så meget. Der er brugt en hel del kvindelig korsang, og det er både veloplagt og vellykket. De involverede rappere er usvigeligt tight og ligger stramt på beats'ene, så det er stadigvæk god rap, og det svinger.

Om Spækbræt udgiver et helt album er ikke til at sige, det ville virke naturligt, men samtidig kunne man forestille sig, at de respektive soloudgivelser skal klares før Spækbræt kommer med et album. I hvert tilfælde vil undertegnede hilse et helt album meget velkommen.

Spækbræt: Demoerne

Spækbræt er pt. til download på: http://www.mediafire.com/?mhmvl436o9ad4wt