Flere nyheder

 
Litteratur
Medrivende start på romantrilogi

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Medrivende start på romantrilogi
Man. 25. apr. 2011

Fantastisk! Når man troede, at alt var skrevet om hekse og vampyrer, så dukker en bog som "Heksenat" op og giver alt nyt liv." Heksenat" er "Twilight" og "Harry Potter" for det mere voksne publikum. Den er skrevet ikke bare spændende, men også krydret med stor indsigt i mange områder fra historie og vin til alkymi og yoga.

Diana Bishop er forsker. Hun studerer videnskabshistorie med fokus på kemi i det syttende århundrede og med særlig interesse for tidens alkymistiske skrifter. Under sin research på Oxford Bodleian Library opdager hun et fortryllet manuskript. Diana er nemlig ikke bare historiker, hun er også en heks, og endda af en meget respekteret slægt med rødder tilbage til Salem, Massachusetts. Men Diana har forsøgt at vende al magi ryggen, efter hendes forældre blev dræbt, da hun var 7 år. Hendes tanter Sarah og Em har opdraget hende og forsøgte kort i hendes pubertet at lære hende basale besværgelser, som dog viste sig at være helt umulige for hende. Alligevel gennemsyres hendes liv af magi, og da hun støder på det fortryllede manuskript "Ashmole 782", der har været forsvundet i århundrede og er eftertragtet af mange, bliver hun nødt til at konfrontere sin fortid.

I en nutidig verden udgøres befolkningen af fire typer af væsner - foruden de evigt uvidende mennesker er det hekse, vampyrer og dæmoner. Dæmoner er intelligente, kreative og til tider ustabile, vampyrer er elegante og disciplinerede, men med en tendens til ondskabsfuldhed, og hekse er de mest naturlige af væsnerne, og for dem er familie og slægtskab meget vigtigt. En rådsforsamling af ni - tre af hver af arterne hekse, vampyrer og dæmoner - blev dannet under korstogene for at forhindre, at de blev afsløret for menneskene. Nogle af grundreglerne i den indgåede pagt var at undgå blanding af forskellige typer af væsner, og at man ikke må gøre karriere inden for menneskenes politik eller religion - for mange fyrster og paver var ujordiske væsner, og det gjorde det sværere at gå i ubemærkethed.

Da Diana Bishop møder vampyren Matthew Clairmont, forsker i genetik, væves deres liv sammen, og mens de forsøger at finde ud af, hvilke hemmeligheder om arternes fortid og måske også fremtid den magiske bog indeholder, må de også forsøge at holde sig i live. Selvom bogen endnu engang er forsvundet, tror flere grupper af væsner, at Diana og hendes evner er nøglen til at finde og forstå bogen. At heksen Diana og vampyren Matthew vælger at danne par gør absolut ikke tingene lettere.

Heksenat er første bog i en trilogi - og med en sådan indledning kan man kun sidde spændt tilbage og vente på fortsættelserne. Topanmeldelse fra denne anmelder til en bog, der er svær at lægge fra sig, og som er fantastisk passioneret om alt fra bøger, skakspil, alkymi og vinsmagning til yoga, tempelriddere og evolutionsteori.

Køb eller bestil bogen på saxo.com

Deborah Harkness: Heksenat
Lindhardt & Ringhof, 732 sider
ISBN:9788711-426937
Udgivelsesdato: 26. april 2011