Flere nyheder

 
Film
Pirates: Intet nyt under solen

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Pirates: Intet nyt under solen
Tor. 19. maj 2011


(Foto: Disney Pictures)

En samling velkendte og elskede figurer som Kaptajn Jack Sparrow, Hector Barbossa og Mr. Gibbs, en ny lidenskabelig førstedame og nogle hvæsende monsterhavfruer er væltet sammen i en 3D-blanding. Men de sjove øjeblikke, der skal slå gnister, er for få, og på intet tidspunkt bliver man overrasket over "Pirates of the Caribbean: I Ukendt Farvand".

Johnny Depp er endnu engang tilbage i rollen som den lettere fordrukne Kaptajn Jack Sparrrow - denne gang i 3D. Ja og nu har undertegnede mest lyst til at skrive, at denne fjerde film i rækken tager os med ud på et nyt uforudsigeligt hæsblæsende eventyr, som kan give os noget, de tre forudgående film ikke kunne. Men, men, men, overraskelserne er hurtigt overset i de 138 minutter, hvor man må indtage det ene actionspækkede klimaks efter det andet i denne endeløse obligatoriske sommerbiofilm.

Rygterne siger, at Kaptajn Jack Sparrow er i London for at samle en besætning og sejle ud for at finde Ungdommens Kilde. Da Jack møder den fyrige manipulator Angelica (Penélope Cruz), ender han ombord på den legendariske pirat Blackbeards (Ian McShane) skib "Queen Anne's Revenge", som er et forfærdende og brutalt søuhyre. Vejen til Ungdommens Kilde går forbi Whitecap Bay, hvor havfruer har mødtes i hundreder af år, og stedet har derfor spredt skræk og rædsel i hjertet af alle sømænd. Disse havfruer er nemlig ikke små uskyldige væsner, hvis bedste ven er en måge; de er hvæsende super monstre anno 2011, hvor de visuelle effekter for længst har overtaget herredømmet.

Men når nu der er havfruer med i historien, hvorfor så ikke smide en ekspresudgave af Den lille havfrue in-the-mix - det er der snildt tid til på 138 minutter. Franske Astrid Bergès-Frisbey og engelske Sam Clafin spiller henholdsvis havfruen Syrena og missionæren Philip Swift, som bliver forelskede. Denne bihistorie præsenterer intet nyt under solen, og karaktererne formår ikke at gøre indtryk på det store lærred.

For at tilsætte lidt krydderi til den ellers vandede piratsuppe bruges en sexet, stærk og passioneret Penélope Cruz. Men forsøget på at skabe en kvindelig pirat, som Jack måske har haft "fornemmelser" for, evner ikke at skabe fremdrift i filmen. Alt er for forudsigeligt.

For at kunne overgå de andre film i rækken er det en nødvendighed, at den nye film er i 3D. I Ukendt Farvand er den første spillefilm, der er optaget on location i digital 3D med nye RED digitale kameraer. Det er en skam, at tiden er brugt på teknologien, da 3D-effekterne er unødvendige, og historien mangler hertil fokus og indhold.

Når det er sagt, byder de hawaiianske øer Kauai og Oahu på betagende landskaber, som er næsten overjordiske, og er en behagelig distraktion.

Der er ingen tvivl om, at det ikke er sidste gang, Jack Sparrow indtager biograferne. Der spares ikke på oplagte cliffhangers og nye skatte, der skal stjæles. Bevares, undertegnede er da også helt pjattet med Johnny Depp, men han er desværre ikke nok til at få denne anmelder til at kaste med stjernerne.

Pirates of the Caribbean: I Ukendt Farvand
Se spilletider
Se filminfo