Flere nyheder

 
Litteratur
Inspirerende indretning

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Inspirerende indretning
Fre. 27. maj 2011

En ny dansk, lige-til-at-gå-til indretningsbog tager udgangspunkt i enkle principper og giver inspiration og gode løsninger rum for rum. En smukt illustreret bog, der giver en dansk vinkel på indretning af de forskellige rum i boligen med udgangspunkt i forskellige typer familiers boligforhold.

Bogen er bygget op om boligreportager fra forskellige danske hjem. Man besøger både lejligheder, huse, sommerhus og som det eksotiske indslag en husbåd. Boligerne dækker hele spektret fra små til store boliger og alle typer af børnefamilier. De 12 boligreportager danner rygraden i bogen. En plantegning giver oversigt over boligen, og så er der fokuseret på det eller de rum, der har særlig betydning for familien. Nogle af boligerne har været igennem ombygning, og her er der før- og efter-billeder.

Ind imellem er kapitler med temaer, der har fokus på forskellige udfordringer eller områder inden for indretning: køkkenet, opbevaring, tekstiler, gulve, belysning m.m. Der er også forskellige dobbeltsider med gør-det-selv-ideer til f.eks. dekorering af et gulv, en tavle til entreen eller opsætning af forskellige stilleben. Alle lige til at gå til med gode billedbeskrivelser og oversigt over, hvad der skal bruges. Hvilket tema eller hvilken bolig, man synes er mest inspirerende, må selvfølgelig afhænge af ens smag og behov, men der er lidt for alle fra det strengt minimalistiske i naturfarver til retro og blomstrede tapeter.

Men bedst ved bogen er de mange billeder og de mange forskellige fantastiske boliger - de giver god inspiration til løsning af indretningsproblemer, og særligt hvordan man let og enkelt kan pifte forskellige rum op. Desuden er der en god blanding af genbrug, design og Ikea-møbler, så alle kan være med. Boligerne er danske, så de fleste ting på billederne er til at købe i Danmark, og forfatterne er relativt gode til at give navne på de væsentligste møbler i rummene, så det er muligt at finde i den meget fine forhandlerliste bagerst i bogen eller via google.

Men gennemgangen er selvfølgelig ikke 100 % fyldestgørende, og nogle steder mangler man lidt flere informationer om, hvad man ser på billedet, og hvor det kan købes. En enkelt opsætningsfejl har også sneget sig ind i bogen, hvor en tekst er gentaget mere end en gang. Men overordnet set en anbefalelsesværdig bog, der giver god inspiration uden at blive alt for højtravende, og som tager udgangspunkt i dansk indretning.

Køb eller bestil bogen på saxo.com

Mille Fly & Sofie Helsted: Rum for rum
Gyldendal, 279 sider
ISBN: 9788702094046