Flere nyheder

 
Litteratur
Mad i det fri

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Mad i det fri
Man. 6. jun. 2011

Bålmad er ikke kun til sommer og Sankt Hans-bålet, men kan sagtens laves på alle tidspunkter af året. Denne billedrige bog giver ny inspiration og klassiske opskrifter til madlavning over bål. Fra bøf calzone og culotte i sennep og hyldeblomst til grillede ananas, ferskner eller figner eller nogle af de mange bruschette.

I en smukt illustreret bog kan vi blive inspireret til nye retter tilberedt over bål. Størstedelen af opskrifterne kunne lige så godt laves på grill - og nogle endda lettest i ovnen. En del kræver et velassorteret udekøkken med adgang til blender m.m. - eller alternativt et større antal gåture frem og tilbage mellem bål og køkken.

Opskrifterne er opdelt i suppe og sandwich, kød, fisk og fjerkræ, grøntsager, brød, snacks og "til den søde tand". Desuden et afsnit med dip og saucer, der dog ikke har så meget med bål at gøre.

Ingredienserne til opskrifterne er næsten alle almindeligt forekommende, selvom man måske skal hos en god grønthandler eller ud med botanikbogen, hvis man skal finde ramsløgblade. Det er alle relativt enkle opskrifter og fremgangsmåder, hvor den største udfordring nok vil være at holde styr på både bål og gryde.. Alle opskrifterne er rigt illustrerede, og iblandet er sider med smukke natur- og stemningsfotos.

Blandt opskrifterne er der afsnit med regler for brug af åben ild, god bålskik, de forskellige træsorters brug til bål samt forklaringer og tricks til et godt bål - der er en god beskrivelse af et pagodebål (der dog godt kunne have brugt en figur ud over de meget fine fotos af flammer).

Alt i alt en flot bog, selvom den ikke er helt gennemført i forhold til et bålkoncept, og hvor nogle af opskrifterne giver sig selv som f.eks. snobrød og varm kakao med grillede marshmallows.

Køb eller bestil bogen på saxo.com

Gitte Heidi Rasmussen & Inge Skovdal: Over åben ild
Gyldendal, 153 sider
ISBN: 9788702111859
Udgivelsesdato: 7. juni 2011.