Flere nyheder

 
Litteratur
Komplet havebog

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Komplet havebog
Tir. 21. jun. 2011

"Gyldendals Havebog" indeholder alt det, der er værd at vide om haver, deres indretning, typer, planter osv. Her findes alt, hvad man har brug for at vide, og en hel masse man ikke anede, man havde brug for. Bogen er simpelthen et enormt opslagsværk, samtidig med at det indbyder til hyggelæsning, byder på aha-oplevelser og meget andet.

Bogen består af et introduktionsafsnit, som også kan bruges som en slags opslagsafsnit til at finde hen til de steder i bogen, hvor det, man lige har brug for at vide noget om, står. Derudover er der fire hovedafsnit; "Elementerne", "Planterne", "Havearbejdet" og "Det praktiske". "Elementerne" handler om de forskellige dele, en have består af, f.eks. terrasse, forhave og køkkenhave. Man kan sige, at afsnittet handler om, hvordan man kan indrette haven i forskellige rum. I afsnittet "Planterne" beskrives forskellige planter og de vilkår, de skal have for at trives, samt hvordan man bedst vælger de rigtige planter og passer dem rigtigt i sin egen have. Afsnittet om havearbejde handler om redskaberne, hvordan man bruger dem, og hvordan man planter, gøder, bekæmper skadedyr osv. Sidste afsnit om det praktiske arbejde i haven fortæller om de ting, der skal gøres i haven året rundt, samt hvilke rettigheder og pligter den enkelte haveejer har mv.

Har man anskaffet sig Gyldendals Havebog, behøver man ikke andre bøger om havebrug. Den indeholder simpelthen alt, hvad man behøver at vide, og kan bruges af såvel den helt nye som den garvede haveejer, - der er med garanti noget for alle. Det man ved i forvejen, kan man jo bare springe over, men der er simpelthen så overraskende meget information, at det skulle være mærkeligt, om ikke selv den garvede haveejer skulle kunne finde ny viden i bogen.

Det bedste ved bogen er, at intet tages for givet. Det forventes ikke, at enhver haveejer ved, hvordan bladlus ser ud, hvordan man komposterer i praksis, eller hvordan man bruger en kultivator. Alt beskrives og illustreres med billeder, og derfor kan bogen bruges af alle, uden at man skal føle sig dum, fordi man ikke lige forstår, hvad det vil sige at prikle.

Gyldendals Havebog er en flot bog, man sagtens kan være bekendt at have stående fremme eller have liggende på sofabordet. Den er velskrevet, gennemillustreret og brugbar for haveejere på ethvert niveau. En flot indflyttergave til den nye husejer, den nyslåede ejer af en kolonihave eller til dig selv!

Køb eller bestil bogen på saxo.com

Post, Jacobsen, Thejsen & Norrie: Gyldendals Havebog
Gyldendal, 473 sider
ISBN: 9788702109580