Flere nyheder

 
Litteratur
Pelle Haleløs til sportsstævne

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Pelle Haleløs til sportsstævne
Tir. 21. jun. 2011

"Pelle Haleløs"-bøgerne blev udgivet første gang i 1970'erne, men bliver nu genudgivet med de originale tegninger af Lisbeth Holmberg-Thor, men i en nyoversættelse af Louise Langhoff Koch. Mons får som vanligt en lang næse, da han forsøger at snyde Pelle i en sportskonkurrence, som er arrangeret af Mons og hans venner.

Pelle Haleløs til sportsstævne er et hyggeligt og glædeligt gensyn for alle os, der var børn i 1970'erne og 80'erne. Med genudgivelsen kan nye generationer af børn glæde sig over den venlige og kloge kat, Pelle, som på trods af sit handicap, den manglende hale, alligevel altid klarer sig over for Mons, som altid er efter ham og forsøger at få ham ned på nakken.

Mons har sammen med nogle andre katte arrangeret et sportsstævne for byens katte. Målet er, at Mons skal vinde alle discipliner, mens Pelle skal tabe alle konkurrencer, så han rigtigt kan blive til grin. Alt går dog ikke som planlagt

Der er desværre mange børn, som kan sætte sig i Pelles sted, og som ville ønske, at de havde samme held til at klare sig ud af situationer, hvor de bliver drillet og mobbet af andre børn.

Gösta Knutsson kan kunsten at skrive til børn på børnenes sprog uden at tale ned til dem eller blive bedrevidende. De store svenske børnebogsforfattere kan bare noget med ord og historier, og her skriver Gösta Knutsson sig ind på en fornem plads ved siden af Astrid Lindgren (bl.a Emil fra Lønneberg) og Gunilla Bergström (bl.a Alfons Åberg).

Bogens målgruppe er børn i alderen 4-9 år. De ældste børn vil kunne læse bøgerne selv, mens de små vil have stor fornøjelse af at få bøgerne læst op, mens de kigger på billederne.

Køb eller bestil bogen på saxo.com

Gösta Knutsson: Pelle Haleløs til sportsstævne
Gyldendal, 29 sider
ISBN: 9788702113631