Flere nyheder

 
Litteratur
Bøffe - den rystende historie om en hankat

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Bøffe - den rystende historie om en hankat
Tor. 23. jun. 2011

Drengen Lu, som egentlig hedder Lukas, får en kat, han kalder Bøffe. Det er ikke en helt almindelig kat - for når man elsker den, så taler den til en. Men det er ikke Lu, der bestemmer over den, det er Bøffes tissemand! En højtlæsningsbog fra Thorstein Thomsen med søde illustrationer af Pia Dalsgaard.

Katten Bøffe er et lille skravl, da han bliver født, men han vokser sig hurtigt stor og mægtig. Bøffe er en meget krævende hankat, der, da han bliver kønsmoden, er styret af sin tissemand. Den får ham til at jamre og hyle om natten og slås med de andre katte.

"Når sådan nogle katte som Bøffe bliver store, så begynder deres tissemænd at ville være venner med tissekonerne... "Sådan er det bare... Bøffe kan ikke gøre for det. Den får ham til alt muligt."

Da Bøffe efter mange overvejelser og under stor protest fra Lu endelig bliver kastreret, bliver han i stedet for sin tissemand nu styret af sin hjerne - og det gør det ikke lettere. Han er en krævende og selvoptaget kat, og alle hopper og springer for ham.

Men det er ikke kun en fortælling om en kastreret hankat, der er også elementer af søskendekærlighed og jalousi. Der er den store fornuftige storesøster Johanne, som er diplomaten i familien. Og da Lu får en lillebror, bliver Bøffe jaloux. Bøffe kan ikke lide lillebroren, han tisser på ham og synes egentlig sagtens, at familien kunne have nøjedes med ham, Bøffe.

Farveillustrationerne af Pia Dalsgaard er et sødt plus for fortællingen, der fint supplerer historien. Kun 1½ stjerne for historien, der selv om Bøffe er en kat med karakter, aldrig rigtig får det til at rykke på smilebåndet. Med en ekstra stjerne for illustrationerne får det bogen om Bøffe op på 2½ stjerne.

Køb eller bestil bogen på saxo.com

Thorstein Thomsen: Bøffe - den rystende historie om en hankat
Illustrationer: Pia Dalsgaard
Høst & Søn, 92 sider
ISBN: 9788763818728