Flere nyheder

 
Teater
Fysisk teater der giver dig åndenød

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Fysisk teater der giver dig åndenød
Tor. 18. aug. 2011


(Foto: Asterions Hus)

Homers episke digt "Iliaden" er blevet støvet godt og grundigt af i teatergruppen Asterions Hus' opsætning af det store litterære værk. Blod, sved, tårer og spyt fylder den ellers nøgne scene, og teatergruppen leverer underholdning i hæsblæsende, men også utroligt langsomt tempo. Husk at strække ud i lattermusklerne efter forestillingen.

Et kort resume: Iliaden foregår under den trojanske krig. Krigen tager sin begyndelse, da den trojanske prins Paris med Afrodites hjælp forfører den græske helt Menelaos' kone, Helene, og tager hende med tilbage til Troja. Menelaos samler en kæmpe hær, der skal drage til Troja og vinde Helene tilbage. Og så er Achilleus i øvrigt rigtig rigtig vred!

Det lille teater har gemt sig godt, men heldigvis stiller teatret en bus til rådighed, som kører fra Christianshavns Torv en halv time før forestillingen begynder. Glem alt om at finde derud selv. Lad dig ikke snyde for en tur i en sprudlende bus med guirlander, perleforhæng, broderi og rødbrune 60'er-farver.

Udefra ligner bygningen enhver anden lagerbygning. Men når du træder ind over dørtrinnet, forlader du den ellers kolde danske sommer og bevæger dig i en helt anden verden. Teatret er hyggeligt indrettet med en lille bar og en lounge med et væld af gamle sofaer og lamper - en boheme-buffet for sanserne.

De tre skuespillere Tilde Knudsen, Peter Kirk og Martin Ammundsen når på én time at hoppe og springe ind og ud af over 30 forskellige figurer fra Iliaden, heriblandt de tre vulgære og kissemissende gudinder, Afrodite, Hera og Athene, et utal af de store græske helte og et par får. Ud over en pumpe er der ingen rekvisitter på scenen - kun tre skuespillere med en super boblende energi.

Der skal ikke afsløres for meget, da en del af oplevelsen også er de små overraskelser, men der er tale om en talentfuld gruppe skuespillere, som får den minimalistiske stil til at erobre publikums fantasi. Man mangler på intet tidspunkt hverken lyd eller rekvisitter, som de tre skuespillere ikke kan levere.

Desværre var vejret ikke til en udendørsforestilling, da undertegnede skulle anmelde, men det kan bestemt ikke gøre oplevelsen dårligere at se den i grønne omgivelser. Teatergruppen giver publikum en fuld oplevelse, og man går derfra med en følelse af lige at have været til en fest med gode venner og bekendte. Forestillingen er fyldt med humor og lumre undertoner, som giver anledning til flere ukontrollerede latterbrøl, og der er en dejlig familiær stemning i det lille teaterhus, som byder én hjerteligt velkommen.

Iliaden - Asterions Hus
Se spilletider