Flere nyheder

 
Litteratur
Børnenes italienske favoritter

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Børnenes italienske favoritter
Man. 5. sep. 2011



"Sølvskeen for børn" indeholder opskrifter på alt fra frokostsnacks, pizza, pasta og hovedretter til desserter og bagværk. Alt sammen fra det italienske køkken. Alle opskrifterne i bogen er retter, der normalt hitter blandt børn.

Alle bogens opskrifter er fra den berømte italienske kogebog Sølvskeen og testet af børn. Børn fra 9-10 år vil selv kunne følge de fleste opskrifter, måske med hjælp fra en voksen. Med denne bog har børnene mulighed for at lave alle deres italienske favoritter som pasta, pizza og bruschetta. Alle opskrifter har endvidere været forbi en ernæringsekspert.

Ved alle opskrifter er der et billede af den færdige ret. Desuden en rubrik, hvor der står en liste over ingredienser, en kasse med information om retten og en grundig trin-for-trin-vejledning til, hvordan man laver maden, suppleret med tegninger. Det eneste, der mangler, er faktisk en angivelse af, hvor lang tid retten tager at lave.

Da mange forældre er meget opmærksomme på, at de og deres børn spiser sundt, er det en ekstra sikkerhed at vide, at der er sagt god for alle opskrifterne af en ernæringsekspert.

Bogen er nem at have med i køkkenet, da den ikke klapper sammen om opskrifterne. Det er nemt at følge med i trin-for-trin-gennemgangen og se, hvor langt man er kommet. De mange tegninger betyder også, at man ikke behøver være supergod til at læse for at være med.

Nogle af opskrifterne minder meget om Richard Scarrys børnebøger på grund af alle de tegninger, der er på siderne. Nogle børn vil givetvis synes godt om den måde at opbygge opskrifterne på, mens andre vil finde opskrifterne rodede og svære at læse. Det er en smagssag og må bero på, hvad det enkelte barn bedst kan lide. Det er dog muligt at vende sig til alle tegningerne.

Sølvskeen for børn er skrevet og tegnet med børn for øje. Alt bliver forklaret og vist på tegninger og billeder, og de lidt større børn vil sagtens kunne lave mad alene ud fra bogen. Som nævnt kunne det dog være rart med en angivelse af, hvor lang tid hver ret tager at lave, da det kan være svært for en nybegynder at vurdere. Endelig vil der uden tvivl være børn der synes, det bliver for rodet med alle de tegninger.

Køb eller bestil bogen på saxo.com

Amanda Grant: Sølvskeen for børn
på dansk ved Signe Lyng
Lindhardt og Ringhof, 104 sider
ISBN: 9788711424377