Flere nyheder

 
Film
Vellykket actionfilm med heltinde i spidsen

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Vellykket actionfilm med heltinde i spidsen
Tor. 8. sep. 2011


(Foto: Scanbox)

Der er spænding og fart over feltet fra start til slut i Olivier Megatons actionfilm "Colombiana" om den smukke lejemorder Cataleya.

Cataleya (Zoe Saldana) er proffesionel lejemorder med base i Chicago. Hun kommer oprindeligt fra Columbia, hvor hun måtte flygte fra som 9-årig efter at have været vidne til sine forældres henrettelse. Med træning og hjælp fra sin gangsteronkel i Chicago er Cataleya på en mission: at hævne sig på den mand, der har taget hendes kære fra hende. Hun tegner en orkidé på brystet af sine ofre for at lade manden, der har dræbt hendes forældre, vide, at hun hele tiden er et skridt nærmere på at straffe ham!

I hovedrollen som den smukke og farlige Cataleya har instruktøren Olivier Megaton valgt Avatar-stjernen Zoe Saldana. Han ønskede at finde en mindre kendt skuespillerinde til rollen for ikke at lægge for meget pres på filmen. Megaton anså Zoe Saldana for det bedste bud, da han mente, at vi endnu ikke havde set hendes fulde potentiale som skuespiller. Og Saldana gør det forrygende, både i den emotionelle og den fysiske del af skuespillet.

På den ene side er hendes gesjæft at være en iskold morder, og på den anden er hun en følsom ung dame, der som barn har været tvunget til at blive voksen alt for hurtig. Hun må jonglere mellem at hævne sig på sine forældres morder, samtidigt med at hun forsøger at undertrykke sit behov for at leve et tilnærmelsesvist normalt liv, hvor hun ikke helt tillader dem hun har kær at komme tæt på sig.

Filmen er skrevet i samarbejde mellem Robert Mark Kamen og Luc Besson. Disse har samarbejdet siden sci fi-actionfilmen Det Femte Element. Manuskriptforfatterne havde til hensigt at lave en slags fortsættelse i tråd med Bessons succesfulde actionfilm Leon, hvor vold, mord og hævn, ligesom i historien om Cataleya, også er blandt filmens hovedtemaer.

Colombiana er en konventionel hævnhistorie, der minder utroligt meget om plottet i Kill Bill, hvor Uma Thurman også er på hævntogt efter skurkene, der har dræbt hendes familiemedlemmer. Trods dette er filmen stadig yderst gennemført med gode slåskampscener og udmærket skuespil. Der er fart over feltet, og man befinder sig velunderholdt i biografen.

Det er ikke en film, der som sådan byder på noget nyt. I Colombiana kan man læne sig tilbage i biografsædet og nyde to timers god underholdning for billetprisen, og nogle gange behøves der ikke mere end det.

Colombiana
Se spilletider
Se filminfo