Flere nyheder

 
Teater
Fuldkommen berusende

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Fuldkommen berusende
Fre. 16. sep. 2011


(Foto: Thomas Petri)

Folketeatrets store musicalkomedie "Sugar - ingen er fuldkommen" bygger på Billy Wilders film fra 1959 "Some Like It Hot" med Tony Curtis, Jack Lemmon og Marilyn Monroe i hovedrollerne. Musicalen er tempofyldt, ligetil, berusende og stærkt anbefalelsesværdig!

Vi er i 1930'ernes Chicago. Depressionen og gangstervældet er på sit højeste. Kristian Boland og Karsten Jansfort spiller to arbejdsløse jazzmusikere, Jerry og Joe, som bliver vidner til et gangsteropgør og må flygte, da mafiosoen Palazzo og hans håndlangere ikke bryder sig om at efterlade vidner.

Da gangsterne vil lede i ethvert mandeband i hele USA, ser Jerry og Joe ingen anden udvej end at klæde sig ud som kvinderne Daphne og Josephine og søge job i et turnerende pigeband med den skrappe Sweet Sue (Birgitte Raaberg)i front. Her er depressionen skiftet ud med glitter og glamour, jazz og sensualitet. Bandet står til at skulle forlade Chicagos grå og triste vinter og rejse til det solrige Florida, hvor millionærerne holder til.

I bandet møder Jerry og Joe den smukke og charmerende sangerinde Sugar Kane (Maria Lucia Rosenberg Heiberg), som har en forkærlighed for alkohol, som hun gemmer i instrumentkassen og varmedunken. Joe (nu Josephine) forelsker sig i hende, og da Sugar betror sig til Josephine og fortæller, at hun drømmer om at gifte sig med en millionær, finder Joe hurtigt på at klæde sig ud som millionæren Junior. Og så tager forviklingerne og forvekslingerne for alvor fart!

Fra mand til kvinde, til mand igen. Alle snyder alle, og Josephine og Daphne kommer ud i den ene tåkrummende knibe efter den anden. Daphne får til stor fornøjelse for publikum problemer, da den velhavende og ældre Osgood Fielding Jr. (Troels II Munk) bliver forelsket i "hende". Denne anmelder kunne ikke undgå at se Dirch Passer og Hans W. Petersen for sig i den gamle film Charles Tante. Sugar - ingen er fuldkommen skaber den samme herlige tempofyldte forvirring mellem kønnene, og samtlige medvirkende på scenen leverer en berusende præstation. Især var et par senile ,men stærkt virile old boys skyld i, at hele salen skreg af grin.

Boland og Jansfort er en fortræffelig, naturlig og kæk dynamisk duo. Deres problemer med at holde hår såvel som bryster på plads - og i særdeleshed med at undertrykke deres mandlige lyster - giver publikum mange underholdende øjeblikke.

Det er også en fornøjelse at se Maria Lucia i rollen som den til tider tilfældigt forførende Sugar Kane. Hun er så dejlig ligetil. Det er en tung arv at skulle løfte fra smukke Marilyn Monroe, men Maria Lucia gør rollen som Sugar til sin egen, og man kan ikke andet end at elske hende.

Musikken og komikken komplimenterer hinanden sublimt i denne forestilling. På intet tidspunkt keder man sig eller kigger på uret. Dertil er scenografien og kostumerne intet mindre end 100 % Chicago. Man er underholdt fra start til slut, og forestillingen fortjener en stående applaus og 6 stjerner.

Sugar - Ingen er fuldkommen, Folketeatret
Se spilletider