Flere nyheder

 
Litteratur
Mor Muh læser

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Mor Muh læser
Man. 26. sep. 2011

En ny billedbog med den ualmindelige og nysgerrige ko Mor Muh og hendes gode ven Krage. Denne gang laver Mor Muh ikke vilde stunts, som at lære at klatre i træer, cykle eller rutsje - hun lærer at læse. En sød historie om læsningen og bibliotekets fortræffeligheder for de 3-6 årige med dejlige illustrationer af Sven Nordqvist.

Køer kan ikke læse bøger. Køer SKAL ikke læse bøger! Køer skal være derhjemme! Det mener Mor Muhs gode ven Krage. Men Mor Muh har været på "blibluteket" og læst, og hun har lånt bøger med hjem. Spændende bøger som dem om Pippi Langstrømpe, der holder hende vågen om natten. Men står alt nu virkeligt i bøgerne? Står der for eksempel, hvorfor mælken bliver hvid, selvom køerne æder grønt græs? Det mener Krage ikke, og den aner en Nobelpris i horisonten, hvis den kan skrive en bog om det. Den går meget videnskabeligt til værks med mappe, lommelygte, stopur, briller, notesblok og blyant, men da den opdager, at køer har mere end én mave, kompliceres sagen. Måske kan alting ikke stå i bøgerne alligevel.

De fantastiske illustrationer af Mor Muh og Krage af Sven Nordqvist gør næsten al teksten overflødig. De søde nærbilleder af Mor Muh og Krage med briller gør sig godt. Der er desværre ikke helt så mange finurlige detaljer som i nogle af de andre bøger om Mor Muh, hvilket trækker lidt ned i den samlede anmeldelse. Den første side med Mor Muh på biblioteket, der sidder og læser, skal dog nok gøre sig godt som plakat på landets biblioteker.

"MMM og UUU og HHH. Det siger MUH". Denne anmelder siger "TTT og AAA og KKK" for endnu en historie om Mor Muh og hendes fantastiske verden. Måske er det næsten lige så vildt at lære at læse som at lære at klatre i træer, i hvert fald når man er en ko?!

Køb eller bestil bogen på saxo.com

Jujja Wieslander: Mor Muh læser
Illustrationer: Sven Nordqvist
Gyldendal, 32 sider
ISBN:9788702115086