Flere nyheder

 
Litteratur
Lær med Malle

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Lær med Malle
Man. 26. sep. 2011

Endnu en ny bog fra Malles univers ser dagens lys. I denne store billedbog med flapper kan man lære farver, former, lyde, bogstaver og meget andet med Malle og hendes venner. De små læsere møder musepigen Malle i hendes farverige og enkle univers med mange dyr og får lov til at opleve og lære på én gang.

I Lær med Malle er der 20 dobbeltsider med forskellige indlæringstemaer. Ud over de oplagte som tal, former, farver og bogstaver, er der flere sider med forskellige lyde: stille lyde, dyrelyde og høje lyde lige som også vejret, bevægelser og ugens dage har fået hvert deres opslag. Det eneste tema, hvor man bliver en smule skuffet er "Mærk og føl", hvilket næsten kræver yderligere stimuli for rigtigt at give mening for de helt små læsere.

Farverne og tegningerne er som i alle de andre bøger om Malle helt klare og enkle. De kraftige og klare farver appellerer godt til børn, og det er en helt igennem vidunderlig naiv og dejlig ukompliceret verden fyldt med Malle, hendes gode venner og de mange søde dyr.

Bogen henvender sig til børn fra 1½ år til læsning sammen med deres voksne, for de tynde sider og flapper gør, at det nok ikke er en bog, der skal overlades alene til de helt små børn.

Dette er en bog i pegebogsgenren uden en egentlig historie - det eneste gennemgående træk (udover Malle) er de små kyllinger, der siger pip, som man kan finde på hver side. Derfor kommer vi ikke op på de 5-6 stjerner, Malles bøger normalt udløser. Der mangler noget til at binde siderne sammen og til at give de børn, der ikke måtte kende Malle, hjælp til at finde rundt i hendes verden. Men det er stadig en tiltalende billedbog med store farvestrålende og indbydende illustrationer til de yngste læsere.

Køb eller bestil bogen på saxo.com

Lucy Cousins: Lær med Malle
Gyldendal, 48 sider
ISBN: 9788702115864