Flere nyheder

 
Film
Sjette succes-sæson

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Sjette succes-sæson
Tir. 18. okt. 2011

Brennan og hele holdet vender tilbage fra deres missioner rundt omkring på kloden. Samlet igen for i fællesskab at hjælpe et menneske, de holder af. Temaet for den nye sæson af tv-serien "Bones" er de personlige fortællinger, og rækken af smuldrende og rådnende lig tager sin begyndelse. Velkommen til sjette sæson af "Bones".

Da femte sæson sluttede, og man så Brennan (Emily Deschanel) og Booth (David Boreanaz) tage afsked i lufthaven for at drage ud i verden med forskellige formål og til forskellige verdensdele - og dermed opløse teamet fra The Jeffersonian - var det svært at forestille sig, hvordan de skulle blive bragt tilbage på deres vante pladser på troværdig vis. Men det er lykkedes helt fint.

Alle er tilbage. Et par nye karakterer kommer til, andre forsvinder. Nøjagtig som det passer sig bedst for en længere tv-serie, så den ikke bliver for statisk. Booth har mødt sit livs kærlighed. Brennan finder sin. Laboratoriets egne turtelduer venter sig. Og en enkelt af de velkendte ansigter må lade livet.

Derudover byder serien på en hel masse lig. De fleste af dem mere makabre og mere eksplicit sprængfarlige end tidligere. Hver sæson må overgå den forrige.

Der har gennem de seneste sæsoner af Bones været en tendens til, at der er kommet mere og mere fokus på de personlige historier frem for på opklaringerne af diverse mord. Dette er igen tilfældet her i sjette sæson. I enkelte afsnit kammer det næsten over og bliver for meget, og mordopklaringen bliver reduceret til en bihistorie ved siden af hovedhistorien om en af personernes private problemer. Overordnet set kan serien dog sagtens bære dette personfokus. Karaktererne er stærke og velspillede. Og ikke mindst interessante. Desuden byder denne sæson som nævnt på ekstremer udi forrådnelse, død og makabre liv, så man til overmål får tilfredsstillet behovet for dette.

Bonusmaterialet i denne boks byder på lidt af hvert. De klassiske fraklip, en længere dokumentarisk sekvens om brugen af visuelle effekter i Bones, en mere detaljeret gennemgang af et specifikt afsnit, flere afsnit med kommentatorspor og pilotepisoden til The Killing (den amerikanske udgave af DRs successerie Forbrydelsen), så der er også lidt udover det bones'ke univers.

Især den korte dokumentar om de visuelle effekter er interessant. Først her indser man for alvor, hvor lidt der i virkeligheden er overladt til tilfældighederne. En understregning af både skuespillernes talenter og af folkene bag kameraernes professionalisme.

Har man først forelsket sig i Bones-universet og karaktererne deri, er det en eviggyldig kærlighed, som kun bliver stærkere med tiden. En ting er sikker: Denne sæson slutter med en cliffhanger af de helt store, så syvende sæson vil blive ventet med spænding.

Bones - sæson 6

Ude på DVD fra SF Film