Flere nyheder

 
Musik
Ninjapoppet cirkelspark

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Ninjapoppet cirkelspark
Ons. 19. okt. 2011


(PR-foto)

Som et led i Kulturnatten lukkede Frederiksberg Bibliotek fredag den 14. oktober op for Silja, som uden tøven lagde det ellers ret utraditionelle spillested ned med et frontalt cirkelspark af format! Bandet spillede veloplagt, og hovedpersonen selv viste både energi og nærhed med sit publikum, som kun lod sig forføre.

Da koncerten gik i gang, var lyset blevet dæmpet, og scenelyset var indstillet, så biblioteket trods alt virkede som et sted, der gør sig gældende til brug af koncerter. Dette fungerede heldigvis glimrende, for musikerne prydede udlånssalen, som i aftenens anledning blev symbolet på en bredtfavnende kulturnat med ninjapop pyntet med støvet fra de mange bøger. Silja og bandet indtog selvsikkert "scenen" og kastede sig lige ud i titelnummeret fra Siljas første plade, Cirkusprinsesse, og det gjorde de ligeledes selvsikkert og med lysende overskud og spilleglæde. Herefter fulgte resten af debutpladen op og udgjorde aftenens sætliste, hvor selv pladens mindre stærke numre viste sig at være særdeles effektive live.
Siljas stille sange som "Skylla", og ikke mindst "Når Alle Glas Er Tomme" skulle vise sig at være gode og atmosfæriske afbræk til de mere hårdtpumpede sange som f.eks. "Sokratæsk" og "Rød Alarm", hvilket gav aftenens sæt et passende dynamisk flow. Et minus ved aftenens koncert var lyden fra bandets keyboards, som desværre af og til gemte sig et sted mellem bøgerne, så lyden blev utydelig og udefineret. Meget tydede på, at dette var resultatet af bibliotekets utilregnelige akustiske forhold, for lyden var som sådan ellers udmærket spillestedet taget i betragtning.

Bandets lejesvend på trommer, Mads Sander, skal have rosende ord med på vejen, eftersom han med blot en uges varsel blev bedt om at erstatte den fraværende faste trommeslager Abas Christian Bathily. Der var ikke usikkerhed at spore i sammenspillet, for Silja og bandet leverede ufortrødent varen og skabte både feststemning, skrøbelige momenter og sidst men ikke mindst omdannede biblioteksgulvet til et dansegulv. Det hører ellers til sjældenhederne, at undertegnede kaster sig ud i dansable udskejelser, men på denne fredag aften var det svært at lade være, eftersom denne anmelder, forført af aftenens show, må erkende at "jag tänker danser".

Silja
Koncert på Frederiksberg Hovedbibiliotek i forbindelse med Kulturnatten 14. oktober.