Flere nyheder

 
Musik
Nye eksperimenter fra magthaverne

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Nye eksperimenter fra magthaverne
Tor. 3. nov. 2011

Magtens Korridorer er tilbage med "Imperiet falder" efter en albumpause på godt 2 år. Retningen fra forrige plade, "Milan Allé", trækkes videre på "Imperiet Falder", hvor her dog også er eksperimenteret yderligere med den instrumentale del.

Magtens Korridorer er tilbage med en, for deres vedkommende, atypisk plade. Hvor de tidligere har vist vejen inden for "næsten lige ud ad landevejen"-rock (og det er et kompliment i denne sammenhæng), er stilen en noget anden på Imperiet Falder.

Det er i første omgang lidt overraskende, at Magtens Korridorer er gået i en ny retning på Imperiet Falder, her er det blevet til en portion industrial-inspiration og semi-elektroniske trommer. Dog er stemningerne stille og roligt blevet mere og mere dystre over de senere albums fra bandet. Det er der såmænd ikke det store i vejen med, udover at det kan blive ensformigt.

Teksterne omhandler på næsten vanlig vis forfald - både menneskeligt og i forhold til det omgivende samfund. Den slags tekster er hjerteligt velkommne, og der er jo ikke ligefrem et overskud af den slags i radioen i øjeblikket (læs de sidste mange år). Når det så er sagt, så kommer vi dog aldrig rigtig videre, og det bliver desværre mest til nogle atypiske og skæve metaforer og ikke den poesi, der lægges op til. Melodier og omkvæd er glimrende, men man har på en eller anden måde hørt det før, og det kan ærgre, at de ikke tager skridtet fuldt ud og laver det hele mere industrial og elektronisk. Det kunne være spændende at se, hvad de kunne få frem af stemninger live. Johan Olsens stemme passer dog også godt ind på Imperiet Falder, og det er stadig en fornøjelse at høre ham synge igennem (der er ikke så meget fis).

Sangskrivningsmæssigt er det hele velovervejet, velskrevet og godt produceret. Stor ros og respekt for det, problemet er bare at det hele, med denne musikstil, bliver fladt og ensformigt. Dette er et problem, især når man ved, hvad Magtens Korridorer er i stand til. Magtens Korridorer skal dog have kredit for at afprøve nye idéer og gå ind på nyt land.

Magtens Korridorer: Imperiet Falder
Ude nu på Universal Records