Flere nyheder

 
Musik
Albuerum

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Albuerum
Man. 14. nov. 2011

Elbow har eksisteret i 20 år, udgivet fem albums, høstet anerkendelse i brede kredse for at kunne levere sublime, enestående oplevelser

Med deres musikalitet og den atmosfære af livsglad melankoli, der gennemsyrer deres numre tog Elbow et sving forbi Falkonersalen. Med sig bragte de en favn fuld af numre fra de to seneste albums plus et enkelt fra Leader Of The Free World (2005). Denne disponering af sangkataloget er det eneste sted, hvor kritik er berettiget på en ellers stort set perfekt aften.

Inden Elbow gik på, fik publikum en ganske fin opvarmning af australske Howling Bells, som både er leveringsdygtige i fængende retropop med en charmerende kant i form af støjende guitarpassager og solid bund.

En aften med Elbow kræver høje forventninger. Bandet er noget af det mest sammenspillede. De har komponeret noget af det ypperste inden for deres genre. Og Guy Garvey & Co er uden sammenligning et af de mest kritikerroste ensembler de senere år.

Med albums som Leaders of the Free World (2005), The Seldom Seen Kid (2008) og Build a Rocket Boys! (2011) har bandet opbygget et solidt repertoire med en elegant blanding af arbejderklassementalitet og en storladen, episk lyd, der får englene til at synge med på numre som "Grounds for Divorce", Dear Friends" og "The Night Will Always Win". Alle blev fremført med lige dele kølig elegance og med den himmelstormende patos, Guy Garvey mestrer til perfektion.

Når dette så er sagt, kan man undre sig over, at de slet ikke spiller nogle numre fra A sleep in the Back (2001) eller Cast of Thousands (2003) og kun et enkelt fra Leaders of The free World. Elbow har masser af materiale at plukke fra, og så virker det lidt besynderligt, at man konsekvent udelukker de tre første albums på en aften, hvor de kunne havde spillet hvad som helst for et tydeligvis begejstret publikum. I stedet blev det til en tour de force gennem de to seneste kun afbrudt af en fødselsdagssang til ære for bandets 20-års jubilæum i år.

Næste gang kunne det være ønskværdigt at høre 12 numre fra de tre første albums og slutte af med de 6 bedste fra de to sidste. Gad vide om de tager imod bestilling?

Elbow i Falkonersalen