Flere nyheder

 
Litteratur
Når de døde vågner

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Når de døde vågner
Tor. 22. dec. 2011

Italien, Camorra boss, cool kvinde, hævnmotiv og meget mere er ingredienserne i Steffen Jacobsens seneste krimi.

I denne søde juletid kan det gøre godt med en cocktail - og her er en fremragende opskrift på en krimi-cocktail af internationalt format: Man tager en kvindelig udgave af James Bond med et klart hævnmotiv over for Camorraen, og sætter hende til at opklare en mafiasag med tråde til mordet på hendes far.

Desuden tilsættes en genial og genopstanden opfinder med mafiaen på nakken, en verdensberømt modeskaber som beskytter, en kvindelig lejemorder med artistiske evner, en mystisk Camorra boss med dræberstok, en tvetydig 'lover' og en statsadvokat med uklare motiver.

Undervejs drysser man eksotiske miljøer, dramatiske mord, spændingsopbyggende forfølgelser og lader det hele kulminere i en afslutning, som ikke kan refereres uden at ødelægge læseoplevelsen for andre.

Med kampen mod produktion af kopivarer som bindemiddel, rystes det hele sammen til en troværdig historie af en af de nye stjerner på den danske krimihimmel og man har en underholdende og hæsblæsende 'pageturner' med titlen Når de døde vågner. Cocktailmester: Steffen Jacobsen.

Forfatteren har henlagt sin tredje krimi til Italien - og det er en god ide; vicestatsadvokat Sabrina D'Avalos er hovedpersonen i en klassisk krimi, hvor Jacobsen formår at væve historien sammen med maleriske og til tider næsten potetiske beskrivelser af landskaber og stemninger. Og der er plads til humor i en elementært spændende og uforudsigelig intrige, der hele tiden holder læseren på tæerne.

Som læser er man i godt selskab med en forfatter, der kan håndværket, har styr på sin research og doserer sin historie med fortællemæssigt overskud. Det er godt gjort og helt fortjent at filmrettighederne allerede er solgt til udlandet.

Køb eller bestil bogen på saxo.com

Steffen Jacobsen: Når de døde vågner
C&K Forlag, 355 sider
ISBN: 978-87-92523-67-9