Flere nyheder

 
Film
Klassisk Peter Plys i storform

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Klassisk Peter Plys i storform
Tir. 14. feb. 2012


Disney har netop sendt en ny film om den trinde og elskelige bamsebjørn, Peter Plys, på gaden. En helt ny film med Plys tilbage i de oprindelig rammer, hvor bogens sider træder frem og bogstaverne bliver en aktiv del af handlingen.

Peter Plys: Nye eventyr i Hundredemeterskoven
byder på godt en times underholdning for hele familien. Og der er ingen tvivl om, at de fleste nuværende småbørnsforældre vil føle sig sat tilbage til barndommens tegnefilmsunivers. Stilen fra de seneste års Peter Plys film er væk og vi er tilbage i den klassiske Plys-stil.

Som sådan er der intet nyt ved handlingen. Det er en helt traditionel Milne-fortælling med alle dens særlige karakteriska. Peter Plys er på vanlig jagt efter honning, æslet mangler sin hale, Grisling er lille og bange. Og derudover bliver Jakob kidnappet af den uhyggelige Hr. Straks... Det er i hvert fald hvad Plys og vennerne tror, da de finder en seddel ved Jakobs hus. Alt er ved det gamle. Selv titelmelodien. Og alligevel så ganske nyt.

Med Nye eventyr i Hundredemeterskoven har Disney formået på samme tid at genskabe den originale Peter Plys-stemning og endda bringe den et skridt videre. Vi er som nævnt tilbage i det oprindelige univers, hvor bogen om Peter Plys og dens tekst er synlige gennem flere passager i filmen. Dette kombineret med fortællerstemmen, fastholder oplevelsen af at få en børnebog læst højt. Men modsat tidligere tiders Peter Plys film bliver bogstaverne nu en endnu mere aktiv del af handlingen. Og det fungerer virkeligt godt!

På denne DVD-udgivelse, der utvivlsomt vil høre til blandt favoritterne mange år fremover, får man endvidere bonusmateriale bestående af instruktørens præsentation af slettede scener, samt en kortfilm Balladen om Nessie.
Helt fint bonusmateriale. Men det er så afgjort de Nye eventyr i Hundredemeterskoven, der er den store vinder af stjerner i denne
sammenhæng.

Ude på DVD og Blu-Ray fra Disney 11. februar 2012.