Flere nyheder

 
Litteratur
3 fantastiske børnebøger
 
Diverse
Rovfugle helt tæt på

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
3 fantastiske børnebøger
Fre. 17. feb. 2012

Forlaget som mange af os har ventet på: PIPPI er navnet på et spritnyt forlag, som vil forsyne børn og deres familier med gode historier, som foregår indenfor nogle rammer, der er lidt større og lidt mere farverige end hos de fleste andre bøger.

Jeg husker det tydeligt; triste bøger om skilsmissebørn og glade bøger om kernefamilier. I folkeskolen var det ofte Thøger Birkeland, som var pensum, med den kække Krumme og hans sjove og kærlige familie - eller den stakkels Lasse Pedersen og hans triste skæbne i storbyen med den alt for tynde og storrygende alenemor.

Men den slags kan de danske børn få lov at slippe for - i hvert fald de yngre læsere. Det nye og yderst velkomne forlag PIPPI har meldt sin ankomst med tre skønne børnebøger, der viser forskellige familieformer og fortæller sjove historier.


Niller Pilfinger får en flyvetur
handler om en nysgerrige dreng, som ikke kan lade være med pille ved de ting, som ellers kun voksne må røre ved. Det er bare superspændende med knapper, der lyser og siger lyde. Og Niller vil egentlig ikke gøre noget, han ikke må, men kommer til at glemme det, når han er i nærheden af båthorn og instrumentbræt. Bogen er fabelagtigt illustreret af Maria Tran Larsen og teksten er inviterende og humoristisk skrevet af den debuterende Stine Josefine Dige. Nå ja, og så har Niller Pilfinger to mødre.


Stine Josefine Dige: Niller Pilfinger får en flyvetur
PIPPI, 40 sider
ISBN: 9788792867001
Køb eller bestil bogen på Saxo


Sisse er et fint lille portræt af pige med sorger og glæder . Bogen er i et skønt aflangt format, og både tekst og illustration er meget suggestiv og indbyder til samtaler mellem den voksne læser og de unge tilhørere. Følelser og dilemmaer er genkendelige og vigtige at tage fat på - og bogen lader til at være i stand til noget så ønskværdigt som nedbrydelse af tabuer. Der er nemlig flere billeder af voksne med flasker i hænderne og nogle tekstbidder, som viser at Sisse ikke er helt glad for det.


Susanne Ullidtz: Sisse
PIPPI, 62 sider
ISBN: 9788792867025
Køb eller bestil bogen på SaxoForunderlige familier handler ikke om så forfærdelig meget. Det er en bog, som ønsker at vise hvor forskelligt børn kan vokse op. Forfatterne har valgt at beskrive en opgang med vidt forskellige typer familier i hver lejlighed - med den ting tilfælles at de er glade og veltilpasse i deres egne, særlige familieformer. Vi møder en traditionel kernefamilie, skilsmissefamilien, familien med to mødre m.fl. og alle er lige gode familier. Bogen falder lidt i 1970'er fælden om at have et projekt mere end en god historie - men portrætterne af børnene i de forskellige familier rummer så mange fine nuancer, at man næsten - og kun næsten - glemmer projektet og nyder tekst og billeder undervejs. Mange børn vil kunne genkende sig selv i Forunderlige familier.


Lyngby & Hvidman: Forunderlige familier
PIPPI, 28 sider
ISBN: 8792867014
Køb eller bestil bogen på Saxo