Flere nyheder

 
Musik
Vinyl Floor: Peninsula

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Vinyl Floor: Peninsula
Man. 27. feb. 2012
kilde: KultuNaut, Caspar Dyrehauge

Vinyl Floor rammer med deres nye udgivelse lige i hjertet. Albummet fungerer nummer for nummer, men hænger også sammen som en større helhed. Der er de valsende ballader og de rifftunge rocksange, der giver grønne håb til kommende koncertoplevelser. Et stilistisk og ikonografisk gennemarbejdet album, der på alle måder omfavner sin lytter.

Vinyl Floor må med dette album have alle muligheder for at brage igennem til enhver musikinteresseret lytter. Deres nye sange er velkomponerede og vinder nyt terræn ved hver gennemlytning. Nummeret "Car in the sky" er allerede et smukt hit, men langt fra det bedste nummer på et album, der indtager genren konceptalbum som varemærke. Begrebet konceptalbum er betegnende ved, at alle sange hænger sammen i en overordnet fortælling - som man kender det fra det herostratisk berømmede album The Wall af Pink Floyd.

Det instrumentale åbningsnummer "Frames and orchids" er smukt og har den ouvertureagtige indgang til albummet, som en introduktion skal have. Tankerne ledes hen mod Coldplay, specielt Viva La Vida. Den efterfølgende "Ghost of England" er sprudlende og poetisk, det ene øjeblik lyder det som bandet Hefner, det næste er man ikke i tvivl om, at man lytter til Vinyl Floors pulserende nerve af et mesterværk. Albummet er opdelt i to dele; en "Utopia" del og en "Dystopia" del, og det er i anden dels første nummer, "Force you through", at man bliver klar over, hvor godt det er. Afslutningen er som taget fra et Martin Barré riff (Jethro Tull). Man kunne blive ved. Albummet hænger i den grad sammen, melodier og tekster er raffineret udtænkt som en dialektisk helhed, hvor begge indvirker på hinanden.

Man må håbe at pladeselskabet har øje for, at dette album også skal ud som vinyl-LP. Coveret er smukt illustreret i træsnitsagtige drømmebilleder, holdt i enkelte nuancer. Der er kræset for detaljerne. Vinyl Floor har lavet et album, der hamrer de poetiske typer helt ud i grafikken. Smukt, elegant og råt for usødet. Der er med Peninsula taget afsæt til koncertoplevelser af de helt store, hvis bandet kan løfte albummet i en live-ramme. Tvivlen skal i hvert fald komme dem til gode. Albummet sendes videre herfra med de varmeste anbefalinger.

Albummet er ude på Karmanian Records