Se special-version af KultuNaut til din telefon - klik her


 
www.KultuNaut.dk - den elektroniske kulturguide
Nyheder

 
Klassisk musik
Cph. Chamber Music Festival: Trio con Brio
 
Musik
Vinyl Floor: Peninsula
 
Teater
Wallmans leverer varen
Alle elsker kærlighed
Sansemættet rejse ind i mørkets hjerte
1984
Tvetydigt trekantsdrama
Beauty and the Beast
Royal Ballet i Tivoli
Kameliadamen er ren poesi
 
Udstilling
miniTEX14 i Rundetaarn
 
Film
The Equalizer
Jersey Boys
The Maze Runner
To dage, en nat
Lasse Hallström - nu med kardemomme
Æsketroldene
Boyhood - en tidskapsel
 
Litteratur
Kamma Morgensur
Ud med Knud
Der var engang en kvinde, der ville slå sin nabos baby ihjel
 
Diverse
Flyvende Superbørn på efterårsturné

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Vinyl Floor: Peninsula

kilde: KultuNaut, Caspar Dyrehauge
Man. 27. feb. 2012

Vinyl Floor rammer med deres nye udgivelse lige i hjertet. Albummet fungerer nummer for nummer, men hænger også sammen som en større helhed. Der er de valsende ballader og de rifftunge rocksange, der giver grønne håb til kommende koncertoplevelser. Et stilistisk og ikonografisk gennemarbejdet album, der på alle måder omfavner sin lytter.

Vinyl Floor må med dette album have alle muligheder for at brage igennem til enhver musikinteresseret lytter. Deres nye sange er velkomponerede og vinder nyt terræn ved hver gennemlytning. Nummeret "Car in the sky" er allerede et smukt hit, men langt fra det bedste nummer på et album, der indtager genren konceptalbum som varemærke. Begrebet konceptalbum er betegnende ved, at alle sange hænger sammen i en overordnet fortælling - som man kender det fra det herostratisk berømmede album The Wall af Pink Floyd.

Det instrumentale åbningsnummer "Frames and orchids" er smukt og har den ouvertureagtige indgang til albummet, som en introduktion skal have. Tankerne ledes hen mod Coldplay, specielt Viva La Vida. Den efterfølgende "Ghost of England" er sprudlende og poetisk, det ene øjeblik lyder det som bandet Hefner, det næste er man ikke i tvivl om, at man lytter til Vinyl Floors pulserende nerve af et mesterværk. Albummet er opdelt i to dele; en "Utopia" del og en "Dystopia" del, og det er i anden dels første nummer, "Force you through", at man bliver klar over, hvor godt det er. Afslutningen er som taget fra et Martin Barré riff (Jethro Tull). Man kunne blive ved. Albummet hænger i den grad sammen, melodier og tekster er raffineret udtænkt som en dialektisk helhed, hvor begge indvirker på hinanden.

Man må håbe at pladeselskabet har øje for, at dette album også skal ud som vinyl-LP. Coveret er smukt illustreret i træsnitsagtige drømmebilleder, holdt i enkelte nuancer. Der er kræset for detaljerne. Vinyl Floor har lavet et album, der hamrer de poetiske typer helt ud i grafikken. Smukt, elegant og råt for usødet. Der er med Peninsula taget afsæt til koncertoplevelser af de helt store, hvis bandet kan løfte albummet i en live-ramme. Tvivlen skal i hvert fald komme dem til gode. Albummet sendes videre herfra med de varmeste anbefalinger.

Albummet er ude på Karmanian Records

 

Kontakt - Annoncer - Rettelser - Udskriv siden
© 2011 KultuNaut.dk - Email: kultunaut@kultunaut.dk


 
 
Dansk version Svensk version Engelsk version Tysk version
Find arrangementer
Søg efter specielle emner og interesser
Litteratur
Spejder
Rollespil
Sundhed
Skak
Gratis
Historiefortælling
Hunde
Iværksætter
Aftenskolekurser
Folkedans/spillem.
Rootszone
Elektronisk/Club/DJ
Viking/middelalder
Strikning/vævning
Cykelture
Kirkemusik
Cirkus
Have/planter
Korsang
Flere kategorier
Film i biografen