Flere nyheder

 
Film
Ultimate Mission Collection

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Ultimate Mission Collection
Man. 19. mar. 2012

"Mission Impossible" filmene - og den karakteristiske temamelodi - har nærmest opnået kultstatus indenfor action-genren. Og mens den - for inkarnerede fans længe ventede - fjerde film med undertitlen "Ghost Protocol" kører i biografen, er de tre første film blevet udgivet på en samlet DVD boks.

Mission: Impossible serien er kendetegnet ved overbevisende action-sekvenser og et plot, der er gennemtænkt, men ikke voldsomt krævende at følge med i. Filmenes elementer er stort set de samme, som man ville finde i en James Bond film - den heroiske agent i hovedrollen, den smukke kvinde som skifter fra den ene film til den næste, masser af imponerende spion-udstyr, og sidst men ikke mindst den stærke skurk.

Den største forskel er egentlig at vores hovedperson i Mission Impossible filmene - Ethan Hunt - leder et team, hvor Bond typisk arbejder alene.

Særligt skurkene i de tre film - henholdsvis Jon Voigt, Dougray Scott og Philip Seymour Hoffmann - er nævneværdige for deres præstationer, som i høj grad er medvirkende til at give filmene deres intensitet.

DVD-boxen indeholder - udover de tre film - en pæn mængde ekstramateriale, som blandt andet fortæller historien om, hvordan filmene kom til, og om den originale tv-serie som filmene er baseret på.

Der er interviews med skuespillere, instruktører m.fl. om arbejdet med filmen, hvor man eksempelvis får historierne fra de tre instruktører, der står bag hver deres film.

At filmene har hver deres instruktør - Brian de Palma på den første (1996), John Woo på den anden (2000), og J. J. Abrams på den tredje (2006) - er også en væsentlig årsag til at de tre film fungerer så fint hver for sig.

Boksen indeholder også baggrundsmateriale om filmenes stunts, og lidt info i den mere kuriøse afdeling om spioner og spion-udstyr - aflytningsudstyr, mikro-kameraer, forklædninger m.m. samt beretninger om noget af det udstyr østtyskernes efterretningstjeneste eksempelvis brugte under den kolde krig.

Derudover er der blevet plads til at give den dramatiske sekvens fra den første film, hvor Ethan Hunt kravler rundt ovenpå et højhastighedstog med en helikopter i hælene, særlig omtale i ekstramaterialet. Og så er der yderligere lidt info af den fiktive slags at hente i en slags CV-database om de forskellige agenter i filmene.

Alt i alt en okay udgivelse med 3 film, der har været ret markante bidrag til action-genren, og med bonusmateriale, som giver lidt ekstra underholdning - også for dem, der blot betragter Mission Impossible filmene som semi-god lørdagsunderholdning.

DVD-boksen er udgivet både i almindelig format og Blue-Ray via Paramount