Flere nyheder

 
Musik
RAIN - A Tribute to The Beatles

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
RAIN - A Tribute to The Beatles
Fre. 30. mar. 2012


Fra 28. marts til 1. april kan danske Beatles fans få lov til 'næsten' at opleve den ægte vare. Bandet RAIN - a Tribute to The Beatles gæster nemlig Falconer Salen på Frederiksberg, og var man til langt hår, kassebukser og The Beatles i 1960'erne må man ikke gå glip af denne forestilling.

Mens man sidder i Falconer Salen og venter på at aftenens show skal begynde, er der passende tid til at gætte med på en Beatles-quiz. Hvem blev først gift? John, Ringo, Paul eller George? Hvad siger John Lennon til sidst i Strawberry Fields? Publikum bliver informeret om, at alt det de nu skal opleve er live, og at de venligst ikke skal ryge - heller ikke fjolletobak.

To storskærme danner rammen om scenen og indhyller The Beatles i verdenshistorien. Ved at vise klip i sort/hvid og fiksfakserier som eksempelvis blinkende applausskilte sættes scenen til 1964, hvor Beatle-manien tog fart. Hvinende pigebørn, hysteri og piger, der besvimer, kører på skærmende mens RAIN spiller I Wanna Hold Your Hand, All My Lovin, This Boy, Hard Day's Night og mange flere af de store hits. RAIN fører os igennem alle de store perioder fra The Ed Sullivan Show til Sgt. Pepper og en tur til Abbey Road. Der er gjort meget ud af at skabe stemningen fra de forskellige historiske højdepunkter, som Beatles skrev sig ind i gennem musikken.

RAIN - A Tribute to the Beatles har rødder helt tilbage til 70'erne, og i denne forestilling blandes koncert og historiefortælling på smukkeste vis. Stemmeligheden til John Lennons nasale klang er markant, og charmetrolden Paul McCartney vinder publikum med Blackbird. George Harrisons legendariske fingerspil kommer til live igen i nummeret I've Just Seen a Face, og Ringo Starrs famøse trommespil vækker misundelse.

Scenen skifter. Kassebukserne kommer frem, scenen er omsvøbt i 70'er farver, fjer og den psykedeliske lyd. I en reklame ses det hvordan håret let kan glattes med et strygejern og RAIN er iklædt farvestrålende Sgt. Pepper kostumer. Krigen hærger verden og det samme gør The Beatles.

Undertegnede er 26 år og var derfor med til at hive gennemsnitsalderen ned på ca. 50. Men det er ikke kun en forestilling for den ældre generation. Showet er særdeles godt skruet sammen og fortæller et stykke musikhistorie, som gav denne anmelder lyst til at være ung i 1960'erne. Det er desuden umuligt at sidde stille i stolen, fødderne tapper konstant i takt til musikken, og man får også mulighed for at stå op og skråle med på blandt andet Twist and Shout og Hey Jude.

John Lennon siger: Peace and Love are forever. Her må tilføjes: Og det er The Beatles også. Til sidst er kun at sige, skynd dig at få bestilt billetter til en rejse tilbage i tiden, og oplev det dine forældre har talt så meget om: Beatlemania!

RAIN - A Tribute to The Beatles i Falconer Salen, Frederiksberg 28. marts - 1. april