Flere nyheder

 
Musik
Afenginn på Husets Teater

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Afenginn på Husets Teater
Søn. 29. apr. 2012
kilde: KultuNaut


Fotograf: Rune Backs

Fra d. 11. - 13. maj kan danske prisbelønnede Afenginn opleves på Husets Teater med jubilæums- og hyperkoncerten DECENNIALE. Med sig har de gæstemusikere, koreograf og danser, der alle er med til at skabe en utraditionel koncert med musikalsk magi.

Danske Afenginn spreder på 10. år skæv balkanberuselse, instrumental elegance og feststemt, nordisk tungsind herhjemme og i udlandet.

Fra d. 11. - 13. maj indtager orkesteret Husets Teaters black box-teatersal. Og her udnyttes salens muligheder for totalt mørke, avanceret lyssætning og eksperimenter med dansekoreografier og mandskor. Med sig på scenen har Afenginn en række dygtige gæstemusikere, der er med til at skabe hyperkoncerten og genrehybriderne. Gæstemusikerne har spillet med flere store profiler - bl.a. har musikeren Bent Clausen spillet med Tom Waits og har samarbejdet med Gorillaz.

Virtuost liveorkester
Afenginn har de seneste 10 år spillet mere end 400 koncerter herhjemme og i udlandet - bl.a. SXSW-festivalen i Austin, Texas, Tønder Festival og Copenhagen Jazz Festival. De har været en del af sommerballetten på Bellevue Teatret, spillet med symfoniorkestre og stået på scenen på Roskilde Festival. Og tre Danish Music Awards har de nået at modtage undervejs.

Afenginn er et virtuost og originalt liveorkester. "Shockingly good" har en anmelder kaldt dem.

Med nordisk melankoli og frydefuld galskab indtager de teatersalens mørke og indbyder publikum til en koncert på kanten af grænser, genrer og scene.

Tid & Sted:
Fredag d. 11. maj kl. 22.00
Lørdag d. 12. og søndag d. 13. maj kl. 20.00

HUSETS TEATER
Halmtorvet 9
1700 København V

Billetter kan købes på www.billetlugen.dk

Læs mere om koncerten her: www.husetsteater.dk

Se Afenginns hjemmeside: www.afenginn.com


Fotograf: Henrik Bjørslev