Flere nyheder

 
Musik
President Fetch: Stamina

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
President Fetch: Stamina
Ons. 6. jun. 2012

De færreste bands holder kadencen i 25 år med nerven og integriteten i behold. Især ikke, hvis man som danske President Fetch står for en omgang højoktan punkrock af den uforfalskede slags. De fleste mister pusten, tænderne og til sidst troværdigheden. Men ikke President Fetch!

Alderspræsidenter
Efter et kvart århundrede, fire album, nogle singler og et hav af koncerter, leverer bandet på Stamina elleve skæringer, der oser af udadvendt og rå energi, og med et simpelt kvalitetsniveau, der i den grad sparker røv. Stilen er stadig en god blanding firserpunk, tilsat et godt skvæt rock'n'roll, og pakket ind i en skarp produktion, hvor især Anderz Nielsens bas bomber lytteren ud i galaksen. Det er ikke teknisk svært, det er ikke engang specielt velbegavet, men det er fandens overbevisende. Og når Morten 'Molle' folder sin punkede vokal ud i fuld styrke, føler man sig hensat til den ånd og stemning, som tidligere bands som Sham 69 og Leatherface var stolte bannerførere for.

Retropunk
Skal man sætte en finger på et ellers særdeles velspillet og velproduceret album, må det være faren for at fremstå som en anakronisme, når man slukker lyset i studiet og roen indfinder sig. Er der stadig plads til den slags retropunkrock som President Fetch spiller, eller er publikum i dag et helt andet sted med grindcore, emopunk og death metal?

Svaret er i al sin enkelthed, at det vil præsidenterne skide højt og flot på. De fyrer bomben af, og mens Stamina banker derudaf, er der ingen tvivl om, at drengene lægger krop og sjæl i deres projekt. De får i hvert fald topkarakter for den troværdighed og energi, de lægger for dagen, samtidig med at Stamina er et velplaceret spark med fed lyd, fede numre og et tiltrængt adrenalinskud af den helt elementære slags.

Stamina er ude nu på vinyl samt som download på Angry Eskimo Records