Flere nyheder

 
Teater
Closer

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Closer
Tor. 7. jun. 2012

Det nystartede teater og kultur kompagni ClapClap er klar med sin anden forestilling Closer på Aveny-T på Frederiksberg. Forestillingen spiller fra 2.-16. juni 2012 og for kun 150 kroner, får du velspillet teater for alle pengene. Publikum er vidne til brusende affærer, sex, stormende jalousi, bedrag og selvpinende sandheder alt imens de fire hovedpersoner forsøger at finde ud af, om der efter alt dette stadig er kærlighed tilbage.

"Jeg tror der er en chance for, at du vil forlade mig, og så vil jeg ikke stå i badekåbe" siger Larry til sin kone Anna kort før hun forlader ham. Closer er en historie om kærlighed og sårbarhed, om fire menneskeskæbner som på godt og ondt bliver filtret ind i hinanden i et firkantsdrama.

Alice og Dan møder hinanden ved et tilfælde og bliver forelskede og Larry og Anna bliver gift. Men Dan og Anna ser pludselig sig selv være forelsket i hinanden og kan således ikke undgå at såre deres partnere. Pludselig er de to par viklet godt ind i hinanden, og det er svært at finde ud af hvem, der elsker hvem. Men er kærligheden et valg? Ifølge Alice kan man vælge at modstå den eller at give efter. Men hvis man giver efter, er kærligheden så nok?

Stykkets fire hovedpersoner består af Mathilde Norholt som den kontrollerede men eftergivende Anna, Simone Lykke som den elskelige stripper Alice, Sebastien Jessen som den flyvske forfatter Dan og endelig Cyron Melville som den egocentriske overlæge Larry. VI følger dem i deres desperate søgen efter svaret på det umulige. Hvad er kærlighed? Man kan ikke se den, man kan ikke røre ved den, hvordan ved man så om den er der?

Til trods for det er både Mathilde Norholts og Cyron Melvilles første optræden på de skrå brædder, står de stærkt som ægteparret Anna og Larry, hvis forhold til tider når stormfulde højder. Mathilde Norholt viser hvordan man ikke kan kontrollere kærligheden og charmerer med sit jordnære udtryk. Cyron Melville leverer en intimiderende præstation med et hyggeligt drys af humor og ufølsomhed som flere gange kammer over i en vredeseksplosion. Sebastian Jessen viser, at han trods sin unge alder kan spille en uinspireret forfatter i konflikt med sine følelser. Simone Lykke er stykkets ild, den temperamentsfulde og kærlighedshungrende unge pige, som elsker betingelsesløst på grund af et stykke brød uden skorpe. Alle viser de et stort talent og leverer et nærvær, en intensitet, en dansk humor og en sanselighed som man ikke ser tit.

Scenografien er rå og intens med store stofoverflader som bruges til skiftevis at projektere video på og nærme sig det gennemsigtige. Instruktør Marie Østerskov og scenograf Barbara Hilduberg har skabt en flot forestilling, hvor karakterernes kærlighed med stor elegance hvirvler sig ind og ud mellem hinanden, hvilket især skinner igennem i stykkets synkrone scener, hvor skiftet mellem nutid og fortid udføres blændende. Denne anmelder takker for en tankevækkende oplevelse og anbefaler, at man kigger forbi Aveny-T.

Closer på Aveny T
Se spilletider