Flere nyheder

 
Musik
Motor: Folk Snakker

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Motor: Folk Snakker
Tir. 24. jul. 2012

"Folk Snakker" er den dansksprogede kvartet Motors debut-EP, og der er her tale om et lovende stykke fuzzrocket håndværk med psykedeliske inspirationer, der sammen med det dansksprogede element klæder gruppen ganske godt. Motors forskellige grundelementer er der hver for sig ikke noget nyskabende i, men sammensætningen er i danskrockregi friskt og fungerer fint på debuten.

Debuten virker som sagt frisk i og med den fra start af ikke lægger skjul på, hvad meningen med denne EP er. Den dybe tallerken skal ikke genopfindes, men der skal til gengæld mudres igennem med masser af dyb fuzz, og man hører lyden af et band, der kunne være en beskidt og mere original udgave af Magtens Korridorer end selve Magtens Korridorer. Begge grupper har en genklang af Gasolin i hver deres udgave, og i Motors tilfælde virker blandingen af beskidt dansk gadedrengeattitude samt mudret stonerrock ganske godt. Musikken svinger godt, og bandet formår at kreere veldrejede sange, der bestemt ikke virker halvhjertede, men derimod organiske.

Stærkt står i denne anmelders øjne især den gumpetunge "Midten af Mars". Denne formår at repræsentere bandets ambition godt - nemlig at parre den dansksprogede retro 70'er rock med psykedelisk stonerrock, der som sagt minder mere om dansk kulturarv end det minder om andre inspirationskilder som Queens of The Stone Age, Eagles of Death Metal og lignende grupper. Der er tilpas gode og småskæve ideer i omkvædet til at give det den bemærkelsesværdige kant, som gør det catchy og effektivt.

Alt i alt en ganske fin debut-EP, der giver en god smagsprøve på, hvad Motor har at byde på. Der er ikke tale om musikalsk revolutionerende rockudspil, men om ikke andet er der tale om et håndværksmæssigt godt sammensat udspil, der klart rummer originale ideer og fine sange. Dog mangler gruppen at vise, hvorledes de er istand til at variere deres udtryk, hvilket der absolut ikke er særlig meget plads til på dette udspil. Sangene ligner i høj grad hinanden, og man savner lidt tyngde til at styrke og løfte bare den potente mudderrock, men mon ikke der bliver plads til dette, hvis gruppen forsøger sig med et fuldt albumformat.

Ude nu på Target Records