Flere nyheder

 
Musik
Breathe:See:Move

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Breathe:See:Move
Man. 20. aug. 2012

Den kompromisløse sekstet, Siamese Fighting Fish, med jugoslaviskfødte Mirza Radonjica i front er allerede nu klar med opfølgeren til sidste års debuplade, "We Are the Sound". Gruppen fortsætter i samme tråd med inspirationskilder fra bl.a System of a Down, Incubus og Deftones, og lyder absolut heller ikke som noget man ville kunne opspore i den danske æter, hvilket i denne sammenhæng skal forstås positivt.

Siamese Fighting Fish disker op med et virvar af forskellige musikalske grene, og søger ikke at gå ud af en "allerede banet vej" om man så må sige.
Gruppens balkanske touch er yderligere med til at give lyden en mere unik sound, for dermed også at understrege de revolutionære budskaber samt den til steder skizofrene musikalske tendens, hvor der skiftes lystigt mellem melodiske og smukke udladninger til eksplosioner og heftige musikalske kaskader. Der veksles imellem stemningsmæssige guitarangreb og episke storladne klangflader, hvor især violinen understreger det episke. Ligeledes skiftes der vokalt imellem kraftfuld rocktenor, bløde fraseringer og indebrændte skrig, hvilket alt sammen leveres særdeles overbevisende!

Breathe:See:Move lægger ikke skjul på de metalliske inspirationskilder, men uden at tage afstand fra dem, så lægger de sig heller ikke bare i et nødspor, der går idolerne efter i bedene. Gruppen lyder særlig personlig, og forsanger Mirza Radonjica fører stærkt an med sin karakteristiske vokal. "Crap Is the New Black" lægger fra land med fandenivoldskhed samt et catchy og fængende omkvæd, og her er der et eksempel på SIFIFIs flair for at presse deres stemningsmættede og tempofyldte hardrock til bristepunktet. "Give In" vinder også med sin Deftones inspirerede tematik, og samtidig demonstrerer gruppen sin flair for det melodiøse.

"Party Like Charlie Sheen" er sådan set også en skæg kommentar i selv, og ikke mindst et eksempel på, at SIFIFI ikke blot stiller skarpt mod den prætentiøse og 110 % seriøse mørkerock, men samtidig også har plads til et lidt fladt indslag ved siden af mange af de andre stærke skæringer.

Gruppen viser fra start et højt ambitionsniveau, og stemningerne og kompositionerne emmer da også hele vejen igennem af store armbevægelser og en selvsikker tro på egen formåen. Men hvor det kulminerer og bliver direkte stort er på "Don't Try This Alone". Her demonstrerer bandet en hidsig, overlegen og potent komposition, hvor der screames, guitarene flår i højtalerne og man kan ikke undgå at føle i hvor grad bandet virkelig brænder aggressioner af her. Ikke hovedløst, men særdeles potent! Ligeledes fornemmer man på "Scarred By Omens" samme trang til at satse hele butikken og kaste sig lige ind i orkanens øje.

Breathe:See:Move er med sin potente, mørke og hidsige drømme-metal et stærkt kapitel på en ellers jævn dansk musikscene, hvor man skal lede længe efter selvstændige og identitetsbevidste bands.

Siamese Fighting Fish viser et højt niveau og har ikke mindst personligheden med sig på denne udgivelse.

Release 20. august på Mighty Music