Flere nyheder

 
Teater
Andeshow

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Andeshow
Man. 10. sep. 2012


Efter 3 år er Anders Matthesen tilbage med showet "ANDERS". Showet starter i Falconer Salen på Frederiksberg 5. september, og drager herefter på turné rundt i Danmark. Alt det vi bruger til at definere os selv kan hurtigt skiftes ud, lige fra frisure og garderobe til vaner, kæreste og venner. Så hvem er man? Dette spørgsmål bliver vendt og drejet i Anders' 6. one man show.

Der er ingen tvivl om at forventningerne til Anders' nye show er tårnhøje. Det kunne tydeligt mærkes på det bifald han fik, da han trådte frem på scenen til premieren den 5. september. Der var næsten stående ovation fra start, hvilket lagde yderligere pres på de følgende timer.

I mange år har vi kendt Anders som Anden, men er de den samme person, eller er der noget der adskiller dem? Anders har ligesom alle andre gennemgået en masse personlige overvejelser og omvæltninger i sit liv, og han forsøger at gøre sit show meget personligt ved at lade os komme med ind i privatsfæren, mens han filosoferer over livets gang og hvem han selv er.

Anders kommer godt fra start og første halvdel af showet er meget underholdene. Meget lig hans show, Anden på coke bliver der spillet på alle tangenter, og der er tænkt over selv de mindste detaljer. Alt er professionelt udført og joke efter joke leveres med en præcision uden lige. I anden halvdel var der for undertegnede længere mellem grinene, men han formåede stadig at underholde, blot mere teaterpræget.

Anders taler om hvordan vi hele tiden ændrer os og ikke er de samme som vi var engang. Han virker mere blød, følsom og søgende end tidligere, og selvom han lader sig friste af mikrofonens magt til at tale grimt om folk, bliver det aldrig rigtig slemt, hvilket efterlod denne anmelder med noget at ønske. Fordi han er et så umådeligt stort talent, lader vi os rive med af hans anderledes shows, og det er da også et godt show. Nogle gange kunne man bare godt savne, at der ikke var så meget baggrundsstøj, men bare Anders og en mikrofon.

Anders får fire stjerner for at være innovativ og eksperimenterende, uagtet at man ind imellem savner den gamle And, kan ingen nægte, at han kan sit kram, og ingen på den danske standup scene kan måle sig med ham.

ANDEN spiller i Falconer Salen, København den 5. september - 14. oktober, drager herefter på turné og besøger bl.a. Aarhus, Aalborg, Odense, Esbjerg og Herning.