Flere nyheder

 
Musik
Fools Like You

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Fools Like You
Ons. 12. sep. 2012


Efter gendannelsen af The Movement i 2011, hvor bandet hurtigt udsendte Ep'en Still Living The Dream og turnerede heftigt, er de klar med deres tredje studiealbum Fools Like You. Pladen er allerede nu tilgængelig som download og udkommer som cd den 28. september.

Pladen starter utraditionel både for genren og for The Movements vedkommende, samtlige af deres tidligere udgivelser indeholder et 1. nr. der har en tendens til at sparke døren ind. På Fools Like You starter de med balladen "Monday Morning" og går direkte over i et klassisk Movement-ska-punk-rock udtryk. Det svinger som sædvanlig, og i stedet for at kalde det forudsigeligt vil undertegnede kalde det klassisk og mere af den slags The Movement alle dage har været garanter for. Her kan man roligt sige, at det virker rigtig, rigtig godt.

Pladen indeholder ti numre og er desværre forbavsende kort, en lille halvtime, hvilket ærgrer denne anmelder en smule, men at en plade er for kort behøver ikke nødvendigvis være en kritik. På den (desværre) korte tid, for vi stærke og fængende melodier, hurtigt og overskudsagtigt trio-sammenspil hvor det er svært at høre, at de ikke har spillet sammen i mange år. På Fools Like You er der tilmed(endnu en gang) kommet en ny trommeslager med i bandet. Kasper Rasmussen er nok en smule yngre end Lukas Scherfig og Chando Chodavarapu, men ikke desto mindre spiller han tight og med overskud og så har han tilmed produceret og mixet pladen.

Pladen indeholder også to sange som blev udgivet på ep'en Still Living The Dream sidste år. Disse to er dog blevet omarrangeret og genindspillet, hvilket klæder dem. Af de i alt ti numre er der fem sange om politik og fem om kærlighed, hvilket viser at bandets inspiration fra blandt andet Soul og MOD-kulturen er intakt. På nærværende udgivelse er The Movement tilbage med det de er kendt for, nemlig politiske sange om sammenhold, antikapitalisme, samfundsforhold etc. Pladens første single "Put The Lights On"(med intro-speak af Charlie Chaplin, fra filmen "Diktatoren") handler om at menneskene bag den økonomiske krise har gemt sig og skal frem i lyset. Titelnummeret "Fools Like You" er et blik på den kommercielle og kapitalistiske fødekæde. Malmcolm X holder en kort introtale på "They Won't You". På Soul-siden gør numrene"Since You've Been Gone" og "Saving All My Kisses" det gode arbejde og er catchy og feeling good.

På produktionssiden er lyden noget mindre beskidt og støvet end den plejer at være, det skal man vende sig til, men det er faktisk en god ting og giver det samlede billede mere klarhed og overskud. På pladens første og sidste nummer er der tilmed cello spillet af Henrik Marstal, hvilket er en overraskelse, men det giver det hele lidt ekstra.

The Movement: Fools like You ude som download via themovement.dk den 5. september og som cd den 28. september.