Flere nyheder

 
Musik
Copenhagen Blues Festival

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Copenhagen Blues Festival
Søn. 16. sep. 2012
kilde: KultuNaut


Mike Andersen duo

Et af højdepunkterne på den danske bluesscene er den årlige Copenhagen Blues Festival. Fra d. 26. - 30. september klæder København sig igen i blåt. Copenhagen Blues Festival byder for 12. gang på 5 dages intensive koncertoplevelser, hvor byens spillesteder genlyder af bluesmusikkens blå klange og pulserende rytmer.

Festivalens musikalske mål er at præsentere bluesmusikkens mange stilarter så bredt som muligt og at holde så høj international kvalitet som muligt med nye spændende udenlandske navne, men også altid med højt hævet fane for den danske bluesscene. Årets program er sammensat i en god balance mellem genrens tradition og nye udtryk, og med de gode gamle og anerkendte veteraner side om side med de nye unge talenter, som det nok er værd at holde øje med i fremtiden.


Walter Trout, foto: Steen L Frederiksen; David Lindley, foto: Neil Zlozower

Akustisk delta og Texas boogie
Festivalens 12. årgang præsenterer et stort og varieret udbud af stilarter:

Fra akustisk delta, folk, country, ragtime og Østkyst Piedmont blues til urban Chicago, funky New Orleans, sumpet Mississippi, over gnistrende Texas boogie og power blues-rock, til jumpin' & jivin' Vestkyst blues, grænsesøgende jazz-blues og banebrydende nye cross-over stilarter.

De internationale navne finder man om aftenen i Huset, i Mojo og i Amager Bio, og om eftermiddagen i Rødovre Centrum. Koncert tiderne ligger, så publikum kan nå rundt til 2-3 af de spændende navne hver dag.


Mighty Mo Rodgers


Stjernenavne
Årets store navne er i særklasse:

David Lindley's world blues og Walter Trout og Wolf Mail's guitar-mættede blues-rock i Amager Bio, Mem Shannon's funky New Orleans, Eddie Campbell's klassiske Chicago og Mighty Mo Rodgers' funk-soul-R'n'B i Huset, James Harman's Westcoast og Shawn Pittman's Texas blues i Mojo, The Nighthawks med Billy Cross som special guest i Pilegården, og en stribe akustiske topacts på flere af de mindre scener.

Blues Pris
Festivalens årlige Blues Pris uddeles onsdag aften i Husets Café før dobbelt-koncerten med Jes Holtsø/Morten Wittrock og Dave Herrero og hans Hero Brothers Band fra Chicago.

Efter en hæsblæsende festival uge lukkes og slukkes som altid med Mojos roots blues jam søndag aften, som denne gang er lagt i hænderne på de to kompetente musikere, der til daglig udgør duoen Crap Pot Pete.

Læs mere om koncerterne her: www.copenhagenbluesfestival.dk

Hent folder for festivalen her.

Hvor og hvornår?

Dag Dato Kort & liste
Onsdag 26. sept. 2012 Kort Liste
Torsdag 27. sept. 2012 Kort Liste
Fredag 28. sept. 2012 Kort Liste
Lørdag 29. sept. 2012 Kort Liste
Søndag 30. sept. 2012 Kort Liste
Se hele programmet her


Mem Shannon