Flere nyheder

 
Litteratur
Heste er det allerbedste

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Heste er det allerbedste
Fre. 12. okt. 2012


For alle hestepiger kommer her en smagsprøve fra Gyldendal med uddrag af hestehistorier, tips og tricks til hestepleje og opskrifter på hesteguf. En blandet landhandel, der desværre forsøger at gabe over alt om heste på relativt få sider.

Bogen er delt op i seks dele, hvoraf de tre er uddrag fra hestebøger/serier. Det er serien om Mille af Christina Nordstrøm, serien om Firkløveret af Christina Nordstrøm og Kirsten Nordstrøm Hansen og serien Pony & Co. af Kirsten Sonne Harild. Alle tre hesteserier til de 10-12-årige hestepiger. Uddragene giver en god appetitvækker på serierne, og kan måske være med til at øge interessen for disse.

Derudover er der opskrifter på 20 forskellige slags hesteguf - de fleste er variationer over temaet rugbrød, gulerødder og æbler. Nogle af opskrifterne er nærmest mere lig småkager end hestemad, fx 'yndlingsflager' der består af havregryn, sukker, mel og smør. Men det er klart inspirerende for hestepiger, der gerne vil bage godbidder til deres yndlingsheste.

Hoveddelen af bogen er afsnittet 'Bliv ven med din hest' og 'Gør din hest fin' af Tinne R. Kamm. Første del handler om hestens adfærd, lær at 'tale' hestesprog og horsemanship. Anden del beskriver pelspleje og udstyr. Her er afsnittet om pelspleje meget godt med fine illustrationer og et rigtig velfungerende afsnit om forskellige typer af fletninger - mens delen om udstyr bliver alt for opremsende og uoverskuelig uden illustrationer til at støtte teksten. Det er forsøgt lidt i afsnittet om underlag, hvor fotos illustrerer de forskellige typer af sadelunderlag, men en sådan illustreret gennemgang af alle udstyrsafsnittene vil kræve en langt mere omfattende bog.

Der er brugt rigtig flotte fotografier af heste og ponyer hele vejen igennem bogen, det er bare forskelligt, hvor godt de understøtter det, der er skrevet i teksten. Så selvom bogen er fin at se på, og bladre igennem, kan denne anmelder ikke helt få armene derop, hvor de gerne skulle være, så kun 2 stjerner her fra. Der skulle have været skåret lidt mere ind til benet i stedet for at gabe over alt for meget. Men man kan selvfølgelig satse på, at de 8-12 årige hestepiger ikke er så kræsent et publikum.

Køb bogen på saxo.com

Charlotte A. E. Glahn (red.): Heste er det allerbedste
Gyldendal, 197 sider
ISBN: 9788702123159