Flere nyheder

 
Teater
Figaros Bryllup funkler

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Figaros Bryllup funkler
Man. 15. okt. 2012


Den Jyske Opera satte allerede Figaros bryllup op i 2006 og har nu valgt at drage på turné med forestillingen igen. En beslutning, som givetvis vil glæde de mange operaelskere der får lejligheden til at se eller gense en af Mozarts skønneste operaer, udsat for nogle af de dygtigste sangere og skuespillere, som Den Jyske Opera kan mønstre.

Figaros bryllup er på sin vis en fortsættelse af Barberen i Sevilla, som blev en af Rossinis mest kendte operaer. I Barberen i Sevilla hjalp barberen Figaro, grev Almaviva med at vinde den skønne Rosina og bortføre hende fra hendes værge, doktor Bartolo.

I Figaros bryllup er Grev Almaviva blevet gift med Rosina, som således er blevet grevinde Almaviva. Figaro er blevet ansat som grev Almavivas personlige tjener og han skal nu giftes med Susanna, som er grevindens kammerpige. Grev Almaviva er dog lidt af en Don Juan type, som ikke er tilfreds med, at Figaro alene skal have glæde af Susanna. Greven vil sørme også have sin del af glæderne, ligesom han også efterstræber den unge Barbarina, som er datter af gartneren Antonio.

Figaros bryllup består af en lang række forklædninger og forviklinger, hvor de fleste har mere eller mindre skjulte hensigter og prøver at narre de andre. Det sværeste er næsten at holde styr på, hvem der er hvem.

Som vanligt hos Den Jyske Opera er de store roller dobbeltbesatte. Gianpiero Ruggeri og Daniel Hällström skiftes til at spille Grev Almaviva, Kari Postma og Elsebeth Dreisig deles om rollen som Grevinde Almaviva. Susanna spilles af Vibeke Kristensen og Ditte Højgaard Andersen, Figaro af Andrea Patucelli og Jørn Pedersen. Cherubino spilles af Andrea Pellegrini og Trine Bastrup Møller, Bartolo af Jacob Christian Zethner og Jens Bové, Marcellina af Bolette Bruno Hansen og Birgitte Mosegaard Pedersen. Basilio spilles af Erik Bekker Hansen, Don Curzio af Tue de Stordeur, Antonio af henholdsvis Jens Bov'e og Lars Fentz Krogh og endelig Barbarina af Estrid Molt Ipsen og Elina Denice Risager.

Da samtlige medvirkende synger og agere fremragende, kan man egentlig ikke fremhæve nogle af dem på bekostning af andre, dog imponerer Andrea Pellegrini i høj grad i rollen som Cherubino, for sin dygtige fortolkning af en genert og hormonforstyrret teenagedreng.

Der er ikke en finger at sætte på forestillingen, kulisserne fungerer, kostumerne er fantastiske, alle de medvirkende synger og spiller fremragende og musikken er så englene synger. Rigtig god fornøjelse til alle, der endnu har til gode at se denne forestilling.

Den Jyske Opera er på turné med Figaros Bryllup 8. oktober - 5. december 2012