Flere nyheder

 
Musik
Dansksproget fuzz med personlighed

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Dansksproget fuzz med personlighed
Ons. 31. okt. 2012


Den danske kvartet Motor står nu på randen af pladebranchen med deres første udspil, Da Capo Gorilla, som i forlængelse af EP'en Folk Snakker, kører samme dansksprogede fuzzrock i stilling.

Motor har med debuten markeret, at de ikke ligger under for en tidstypisk trend, men i stedet læner de sig op af en fuzzlyd som bedst kendes fra 70'errockens psykedeliske universer eller stoner rockens lydbillede. Også her brumler lydbilledet derudad på charmerende vis, og ligesom på Folk Snakker gør det danske sprog sig godt i et rockunivers.

Både titelnummeret, "Midten Af Mars" og "Folk Snakker" (gengangere fra EP'en) fungerer glimrende i denne beskidte og støjende produktion, og herligt er det, at gruppen formår at styre melodierne udenom de mest fortærskede klichéer, og rent faktisk twiste dem lidt så de bliver spændende. "Billy The Kid" efterlader dog en ambivalent følelse i kroppen, eftersom den starter med fine stemningsopbyggende kvaliteter, mens den i omkvædet minder lidt for meget om Johnny Madsen der drikker morgenbrandert ud ved havnen i Thyborøn. Nummeret slutter med en korisk og hypnotisk udgang, så det er ikke et helt igennem dårligt nummer. "Gi' Mig En Farve" der ifølge gruppen selv er en kommentar til den selvbestaltede magthavers fetich for kontrol over det frie menneske, fungerer godt. Her får man igen en følelse af, at det vokale bidrag er stærkt inspireret af Gasolin og Magtens Korridorer, men musikken der brager afsted under vokalen, har langt mere touch af stakat og hypnotiserende stoner rock frem for det røvballede udtryk.

Motors klang- og stilfarve er som sagt et godt udsnit af bl.a. Gasolin og Magtens Korridorer, da forsanger Rasmus Madsens hæse vokal leder tankerne hen på især Johan Olsens vokale anstrengelser. Man får dog stadig en fornemmelse af, at Motor kører på deres eget brændstof, eftersom musikken omkring vokalen emmer af andre inspirationer. Det er en charmerende kombination. Musikken rummer dog ikke de store variationer og udtrykket er meget konstant rockbrumlende gennem hele pladen, hvorfor man godt kan savne at se bandet variere og brede farvepaletten mere ud end de gør. Når det er sagt, er det stadig en solid debut fra Motor.

Motor: Da Capo Gorilla ude på cd fra Target Records den 15. oktober 2012