Flere nyheder

 
Litteratur
Færdig med fyrre og fed?

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Færdig med fyrre og fed?
Man. 5. nov. 2012


Charlotte Hartvig er uddannet klinisk diætist og er forfatter til en række bøger om kost og motion. Bl.a. salgsuccesen Spis maven flad. Hendes seneste bog Kvindekuren, har snævert fokus på hvad der skal til, for at opnå et varigt og sundt vægttab som moden kvinde.

Mave, baller og lår. Det er især de tre genstridige fedtdepoter som kvinder verden over har bandet væk i kor, og som atter står for skud i Charlotte Hartvigs nyeste bog. Intet-nyt-under solen og gammel-vin-på-nye flasker, kunne man nemt fristes til at tænke - men der er aspekter, som gør Kvindekuren til noget ud over det sædvanlige.

Fx tager Hartvig specifikt udgangspunkt i aldersgruppen 40+ og det faktum, at der sker store fysiske og hormonelle forandringer når kvinder runder de famøse fyrre år. Forandringer som Hartvig konsekvent beskriver i en befriende selvironisk og humoristisk tone: "Hormonerne stikker af for at leve deres eget liv. Forbrændingen falder, muskelmassen svinder, rynkerne viser deres sande ansigt - og det er pludselig blevet svært at slippe af med de ekstra kilo".

Åh. Sikken en fest. Kan man takke nej til den invitation? Med Charlotte Hartvigs bog er der måske håb forude - også i forhold til den traditionelle fødselsdagsmenu med suppe, steg og is. Bogen rummer efter sigende nøglen til, hvordan man kan spise sine hormoner i balance uden at humøret og energien styrtdykker. Som en bonus fortæller bogen en masse om, hvordan man ved at holde sig til det rigtige miks mellem fedt, proteiner og kulhydrater, kan holde huden glat og spændstig, så man ikke behøver at bekymre sig om rynker og slap hud, som ellers ofte bliver erstatningsproblemet, så snart æblekinderne og dobbelthagen forsvinder.

Bogen bryster sig af at være "en kur, der både holder og er til at holde ud". Det tror jeg faktisk der er noget om. I bogen møder man 7 kvinder der har afprøvet "Kvindekuren" i 15 uger. Kvinderne har levet af 1100 kcal dagligt. Det lyder ikke af meget - men kvinderne stråler på deres efterbilleder, og har lutter positive ting at sige om deres oplevelse af kuren. Bogen indeholder også en opskriftssektion med 100 opskrifter på morgen-, frokost-, aften- og mellemmåltider. Opskrifterne er PCOvenlige (hormonelt afbalancerede) og nytænkende. Hver eneste potion ser dødhamrende lækker ud. Intet springer i øjnene som helsebomber eller forretsportioner til børn og gråspurve. Tværimod! Bogen er pakket med flotte appetittelige billeder; farverig biksemad, sund Remo, kakaoboller og andet helsesnask. Jeg gad i hvert fald godt være den gråspurv, der havde det på foderbrættet.

Til dig, der er over de 40 år og tænker på din krop, vil jeg give denne bog en varm anbefaling. Også til dig på femogtyve som tænker på sundhed, og ikke længere synes at 'smoothies' kan opretholde sin status som inspirerende og nytænkende.

Køb bogen på saxo.com

Charlotte Hartvig: Kvindekuren - Slank uden rynker
Gads Forlag, 159 sider
ISBN: 9788712046578