Flere nyheder

 
Litteratur
Rejsende uden bagage

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Rejsende uden bagage
Man. 12. nov. 2012


Den franske thrillermester Jean-Christophe Grangé er en ener. Større, vildere og mere fantasifuld end samtlige af sine kolleger. Og i "Rejsende uden bagage" er han større, vildere og mere fantasifuld end nogensinde.

Der er noget herligt vulgært over Rejsende uden bagage. Romanen er 800 sider lang. Stramt fortalt, men i et overdådigt, billedrigt sprog. Et detaljeret plot med utallige forgreninger og krumspring. Og en slutning, som selv den mest belæste thrillerfanatiker umuligt vil kunne forudsige. Men selv om jeg som læser er forpustet, når jeg lukker bogen, og efterlades med en følelse af mæthed som efter et måltid på en Michelin-præmieret restaurant, vil jeg alligevel have mere - mere vanvid, mere blod, mere af det hele.

Grangés speciale er mytologi, mysticisme og menneskesindet, og i Rejsende uden bagage svælger han i det hele på én og samme tid. En ung hjemløs findes myrdet under banegården i Bordeaux. Et tyrehoved er presset ned over ligets hoved. Samtidig tjekker en to meter høj cowboy ind på et psykiatrisk hospital. Det viser sig hurtigt, at cowboyen har opholdt sig på mordstedet, og den opdagelse leder politiinspektøren Anaïs Chatelet og psykiateren Matthias Freire sammen - som modvillige samarbejdspartnere med en lurende forelskelse i kulissen. Begge hovedpersoner er typiske for Grangé: Den ene er mere forstyrret end den anden. Hun lider af angstanfald efter et traume i barndommen, hans tilstand er endnu værre. Hvordan hans sind er skruet sammen skal ikke afsløres her, men titlens rejsende uden bagage henviser til en tilstand, hvor et menneske flygter fra sin fortid ved at søge tilflugt i en ny personlighed.

For krimifans, spændingsaficionados og thrillerslugere er der ingen vej uden om Jean-Christophe Grangé. Han er genrens ubestridte mester, og Rejsende uden bagage er et nyt højdepunkt i hans fornemme karriere.

Køb bogen på saxo.com

Jean-Christophe Grangé: Rejsende uden bagage
Oversætter: Agnete Dorph Stjernfelt
Rosinante, 800 sider
ISBN: 9788763823203