Flere nyheder

 
Litteratur
Den største Fupz

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Den største Fupz
Tir. 13. nov. 2012


Kim Fupz Aakeson er begavet med en fin, poetisk pen og et godt blik for det sjove i det alvorlige. I Den største Fupz er 10 af hans billedbøger samlet - flere af dem har potentiale til at blive klassikere.

Kim Fupz Aakeson tager fat der, hvor det gør ondt i barnelivet: I forældres og bedsteforældres død, i fars nye kone, i ensomheden og i det pinlige ved at have en mor, der ikke er som de andre børns mødre. I hans historier træffer små mennesker store valg og tumler med store følelser, og dilemmaer i børnehøjde bliver altid taget alvorligt - dog altid serveret i en poetisk og ofte meget humoristisk tone. Som når drengen Werner, der har mistet sin mor, drømmer sig til hendes selskab i en verden med elefanter, der blæser sæbebobler med snablen og bukser lavet af vingummi. Eller når pigen Louise i fantasien allierer sig med en løve for at holde den op foran sig som et værn mod den skræmmende verden omkring sig.

Bøgerne er tidligere udgivet i perioden 1998 til 2010 og er illustreret af vidt forskellige tegnere. Fra Cato Thau-Jensens farverige gummimennesker over Hanne Bartholins klassiske, rene streg til Lilian Brøggers syrede, næsten punk-inspirerede tegninger. Det giver et spraglet, mangfoldigt udtryk, der klæder historierne godt.

Som i alle gode fortællinger for børn kan Aakesons historier læses og nydes af både børn og voksne - her kan alle blive en smule klogere på, hvad det vil sige at være barn og forælder, og der er tilpas mange gakkede påfund og tilpas dybde i fortællingerne til, at flere af dem kan gå hen og blive klassikere.

Køb bogen hos saxo.com

Kim Fupz Aakeson: Den største Fupz
292 sider, Gyldendal
ISBN: 8702134322