Flere nyheder

 
Teater
Hitchcock up

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Hitchcock up
Tor. 15. nov. 2012


I anledning af Crazy Christmas Carberets 30 års jubilæumsshow har hjernen bag showet, Vivienne McKee, fået fingre i et helt specielt og hidtil ukendt filmmanuskript af selveste Sir Alfred Hitchcock. Holdet bag årets skøreste juleshow er klar til at synge julen ind med en psykologisk thriller i bedste lurvede stil.

Til dig der aldrig har været til et Crazy Christmas-show, er her en hurtig gennemgang af, hvad du vil møde: Den kraftigt polstrede engelske "dame" Miss Madeleine Melanie Marion Rebecca McGuffin, som klæder sig i gebommerlige kostumer (tak til kostumedesigner Kirsten Brink) - i år blandt andet med en af Hitchcocks 'angry' birds i hatten - tyskeren Hansi von Hinten, kommandant von Grossbagel, reklamemanden Don Doodle og den psykopatiske Norman Bates. Lyder det tosset? Det er det så sandeligt også!

Vivienne McKee har forsøgt at forny sig og skabe en frisk form for Carbaret, men hendes hold af skuespillere er ikke helt enige om, hvad publikum helst vil have, og de har besluttet sig for at skille sig af med Vivienne. I år er temaet nemlig Hitchcock, og scenen er derfor sat med spændingsmusik og badeforhæng, så det løber os koldt ned af ryggen, mens selveste Hitchcock tvinger os til at være tilskuere til frygtelige hændelser. Stilen er 1950'ernes Mad Men univers, hvor mænd er mænd og kvinden er isnende blond. Næsten det hele foregår på engelsk, men det er ikke svært at forstå de erotiske undertoner og de knap så spidsfindige jokes og slap-sticks, der er undervejs. Noget der kendetegner holdet bag Crazy Christmas Cabaret er netop deres evne til at interagere med publikum under hele showet, hvilket gør det sprællevende.

For rigtig mange er det en fast juletradition at se årets Crazy Christmas Carbaret i Tivolis Glassal. Det der får folk til at komme igen år efter år, er den sjove leg, som vi får lov til at være en del af. Hvert år får vi lov til at råbe, vi får lov til at boo'e af skurkene og heppe på heltene. Hvis man er en del af det faste klientel, er der ikke de store overraskelser, men det gør ikke noget, for vi er blevet en del af Crazy Christmas familien, og er der ligeså meget for at være sammen med de karakterer, vi kender allerbedst. Det minder på mange måder om "90 års fødselsdag"; det er det samme som sidste år, men alligevel bliver man aldrig træt af at se det. Ingen jul uden Vivienne McKee og det skøreste show i byen!

Crazy Christmas Carberet 2012 - Hitchcock up i Glassalen i Tivoli 9. november 2012 - 12. januar 2013.