Flere nyheder

 
Teater
Midsommer på Caféteatret

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Midsommer på Caféteatret
Man. 19. nov. 2012


Publikum loves en skæv komedie. Det får de ikke, men lidt skævt er det måske.

Caféteatrets store scene havde nyligt premiere på den musikalske forestilling Midsommer med manuskript af David Greig og musik af Gordon McIntyre, begge fra Skotland. Scenen er hævet op, og som i en boksering sidder publikum på alle sider og betragter spillets to aktører og deres voyeur af en kapelmester. Vi er tæt på, så det kan næsten ikke blive mere intimt.

Skilsmisseadvokaten Helena er på vinbar, hvor hun venter på sin gifte elsker. Bob er på vinbar, fordi han ikke vil konfronteres med sin kriminelle chef. Helena brændes af af sin elsker og slæber på trods Bob med hjem til en nat med masser af alkohol og ret dårlig sex. Scenen er sat i Edinburgh. Da Bob næste dag ikke når banken inden lukketid og han tilfældigt møder Helena igen, har han et overraskende forslag til hende: "Jeg er 40 år gammel - hvis jeg ikke gør noget nu, så får jeg aldrig gjort noget. Jeg står med 15.000 pund i en plastikpose. Vil du hjælpe mig med at bruge dem?" Det bliver til en vanvittig nat med Edinburghs goth ungdom, køb af elguitar, ophold på luksushotel og møde med japansk rebbondage.

Helena og Bob går ind og ud af deres roller og kommenterer både på egen rolle og den anden persons, ligesom de fabulerer over, om deres gensidige tolkning af karakterernes sindstilstand er korrekt forstået. Det er dygtigt gjort at befinde sig på flere planer. Det hele bindes sammen af en række sange fremført på engelsk, men med et lille dansk twist i The Hangover Song, når Helena med hovedet nede i sin brækspand synger, at hvis hendes tømmermænd var et land, ville det være Danmark, og hvis de var en by, ville det være Køge.

Allan Klie som Bob er troværdig, og inderlig når han taler om den søn, han fik som 18-årig og ikke har set meget til siden. Stine Schröder Jensen er elegant i sin sorte femme fatale kjole og er personificeringen af en frustreret karriere advokat, der ikke i tide har fået gaflet sig en mand. Både Helena og Bob har hemmeligheder og lig i lasten, de ikke kan forlige sig med eller blive af med, og man forstår, at de begge er på et sted i livet, hvor der skal ske noget afgørende nyt.

Forestillingens store problem er bare, at man som publikum ikke tror på relationen mellem de to. Den ville aldrig strække sig længere end muligvis en gang kejtet sex efter for meget vin. De ville ikke forlænge forholdet den ene gang efter den anden.

Forestillingens titel Midsommer leder tanken hen på Shakespeares muntre forvekslingskomedie, En Skærsommernatsdrøm, hvor en af de unge elskende til overflod hedder Helena. Der er ikke nogen lethed i denne historie, og der er aldrig tale om en komedie - skæv eller ej. Mest af alt er karaktererne deprimerende selskab, og det eneste, de for alvor har til fælles, er deres alder, singlestatus og ensomhed.

Midsommer på CaféTeatret, 15. november - 15. december 2012.