Flere nyheder

 
Teater
En glad aften

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
En glad aften
Man. 17. dec. 2012


En glad Balletmester var konferencier på sin julegave til publikum, Hübberiet, der på 3. sæson giver mulighed for billigt at stifte bekendtskab med balletten. I år var der for første gang inviteret til julehübberi.

På trappen uden for teatret bød ilddanseren Signe Gravlund Thomsen og cellisten Malin Irmelin Eleonora Westling velkommen, og i salen ventede et ikke annonceret indslag med teatrets operakor. Bænket på tilskuerrækkerne sprang de op og sang Halleluja-koret fra Händels Messias.

Derefter tog musiker Lars Storck over og sammen med publikum blev der skabt en "rytmisk kakofoni af ord og lyde, der hører julen til". Storck kan noget med humor og rytmik og kunne få samtlige tilstedeværende til at råbe, klappe, stampe i kanon og holde sidemanden i hånden.

Nikolaj Hübbe er vild med dans, og årets vinderpar Claudia Rex og Joachim Ingversen dansede deres cirkusvindernummer. Det var en dejlig spøg, og publikum var med på den.

Balletten diverterede fra sæsonens russiske klassiske balletter med pas d´action fra La Bayadere og med pas de deuxen den Blå Fugl fra Tornerose. Smukt var det og en god smagsprøve, før man ser balletterne i deres helhed.

Ida Praetorius og Andreas Kaas fra den kongelige ballet dansede pas de deuxen "Traditional" af herboende Alessandro Pereira til musik af Zoë Keating. Verdenspremieren foregik i Canada i november, hvor parret vandt dette års Erik Bruhn pris som bedste kvindelige og mandlige danser, og Pereira vandt koreograf prisen. Danmark har aldrig før vundet alle priser.

Klædt i sorte jakker og cowboybukser foldede de to klassisk uddannede balletdansere sig ud i Pereiras moderne danseunivers. Det klædte dem at befinde sig i et moderne trinsprog, hvor alt overflødigt var skåret væk i et abstrakt kærlighedsmøde mellem to. Jubi og tillykke skal det gjalde til de tre vindere.

Uddrag fra den Reumert vindende forestilling "Sonetter" med forlæg af William Shakespeare foredraget af Johanne Louise Schmidt og Thomas Hwan blev det også til. Det var et dejligt indslag, og Sonet nummer 130 på jysk ubetalelig.

Mikkel Hess, Nikolaj Hess og Anders Christensen stod for to musikalske og jazzede indslag, Go Go Go og tre helt nye numre. Det var skønt, og skønt var det også at opleve Nikolaj Hübbe som en anden morfar læse op af Rune T. Kiddes bidende julesatire "Det rimer nu til juleflæsk".

Aftenens finalenummer var med ballettens nye kompagni i kompagniet Corpus. Initiativtagere Lee Wilkinson og Tim Matiakis havde i samarbejde med danserne koreograferet premiereværket. Det var der kommet ny og frisk koreografi ud af, og især Alban Lendorf og Jonathan Chmelenskys bravour nummer tog kegler, da de hvirvlede og sprang scenen rundt. Dejligt at danserne får lov at afprøve egne grænser.

Hold da nu op for en aften. Man var underholdt, inspireret og udfordret på en gang. De kan nå endnu to gange Hübberi i denne sæson.

Hübberiet på Det Kongelige Teaters Gamle Scene, 15. dec 2012 - 17. april 2013.

Se spilletider