Flere nyheder

 
Klassisk musik
Flagermusen i Musikhuset Aarhus

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Flagermusen i Musikhuset Aarhus
Man. 25. feb. 2013

Operetten "Flagermusen" er en musikalsk nydelse, men historien hører til i den tynde ende. Anhaltisches Theater Dessau gæstede Musikhuset Aarhus en onsdag aften.

Dr. Falke vil have hævn over sin ven Eisenstein, som efter en fastelavnsfest efterlod Falke klædt ud som flagermus i en park, hvorfra han om morgenen måtte gå hjem iført sin udklædning, til stor morskab for byens borgere. Nu skal Eisenstein gøres til grin.

Flagermusen er en komedie, hvor der sker en del interaktioner og forvekslinger mellem personerne. I denne opførelse af Anhaltisches Theater Dessau er forestillingen sat op med en stor portion humor, og på trods af at stykket har 250 år på bagen, virker forestillingen ikke gammeldags eller uvedkommende.

Flagermusen er en operette, som er fyldt med den skønneste valsemusik, og den er meget fortjent en af de mest populære af Johann Strauss den yngres værker. Man kan ikke undgå at blive i godt humør af de sprudlende toner og de komiske situationer, som forestillingen byder på. De medvirkende er både dygtige og habile sangere og gode skuespillere, men man kunne måske godt have brugt lidt mere energi på dansene til festen hos Prins Orlofsky.

Begyndelsen af forestillingen virker temmelig rodet, og det er svært at følge med i, hvem der er hvem blandt alle de mennesker, som skal ind og bade, alene eller med hinanden. Det er meget at gøre ud af at få afleveret et brev til stuepigen Adele, som angiveligt er fra hendes søster.

Dr. Falke har lagt en snedig plan for at få hævn over sin ven Eisenstein. Det er meningen, at Eisenstein skal blameres godt og grundigt, men det er svært for publikum at se, at han rent faktisk bliver blameret. Eisenstein skal 8 dage i fængsel for at have fornærmet en politibetjent. Det burde i sig selv være blamerende for en gentleman at skulle i fængsel, men det er åbenbart langt værre at have været til en fest, hvor han har kurtiseret en maskeret dame, som senere viser sig at være hans egen kone Rosalinde, som tidligere på aftenen har haft besøg af sin tidligere beundrer Alfredo. Samme Alfredo sidder mere eller mindre afklædt, da Fængselsinspektør Frank kommer for at hente Eisenstein, og bliver taget med til fængslet da fængselsinspektøren tror, at den afklædte mand er Rosalindes mand. Stuepigen Adele har fortalt en løgnehistorie samt stjålet en af Rosalindes kjoler for at komme med til Prins Orlofskys fest, hvor hun præsenteres som skuespillerinden Olga. Hvorfor det i slutningen kun er Eisenstein der er blameret, kan man godt undre sig over.

På trods af de dygtige sangere og skuespillere bliver man aldrig rigtigt fanget af handlingen, men det skal naturligvis ikke forhindre, at man kan nyde den smukke musik.

Flagermusen
Anthaltisches Theater Dessau i Musikhus Århus, 20. feb. 2013