Flere nyheder

 
Litteratur
Krimi med international appel

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Krimi med international appel
Ons. 6. mar. 2013


Med sin nyeste krimi "Trofæ" bekræfter Steffen Jacobsen det indtryk, han har efterladt hos sine læsere: Her er en forfatter med et sikkert greb om plot, handling, persontegning og et effektivt, maskulint sprog, der driver handlingen frem i en klassisk stil vekslende mellem actionscener og dvælende øjeblikke, hvor kvinders skønhed og livets mange andre goder adresseres og værdsættes.

Jacobsen er ikke en fornyer. Han henter sine inspirationskilder fra øverste hylde: Hemingway bidrager til grundtonen, og Raymond Chandler kigger forbi i sætninger som "Det hvide hus havde nede fra vejen virket uanstændigt stort, men han havde taget fejl: Det var i virkeligheden enormt". Handlingen tager afsæt i en perverteret sport, hvor et sagesløst par jages gennem et åbent landskab for til sidst at blive drevet i døden af et kobbel skydegale jægere. Tilsyneladende finansieret og orkestreret af en hovedrig finansmand. Efter hans død finder hans datter et videobånd med optagelser fra jagten, og hun hyrer privatdetektiven Michael Sander til at klarlægge forløbet. Er virkeligheden så enkel, som datterens opdagelse tyder på? Eller er der andre personer og motiver bag jagten?

Steffen Jacobsen skærer en klassisk who-dunnit, så læseren hænger på hele vejen. Kompositionen er stram og velfungerende, sproget flyder velgørende uden at gøre unødigt opmærksom på sig selv og med små anekdoter og småfilosofiske livsbetragtninger som sidegevinster. Karaktererne er klassisk velkendte; fra den saxofon-ledsagede femme fatale over den excentriske millionær med glasøjet til den lidt anonyme privatdetektiv i centrum for begivenhederne.

Jacobsens bøger har international appel og er solgt til filmatiseringer i en række lande. Han har endnu engang bevist, at han kan håndværket til fingerspidserne - næste skridt må være en roman, der for alvor kryber under huden på læseren og konfronterer ham med sit eget liv. Der hvor krimi rimer på kunst - Jacobsen har formatet til at gøre det. Stort tillykke til ham og læserne.

Køb eller bestil bogen på saxo.com

Steffen Jacobsen: Trofæ
People's Press, 426 sider
ISBN: 9788771370713