Flere nyheder

 
Litteratur
Mit livs øjeblik

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Mit livs øjeblik
Fre. 22. mar. 2013

Tænk, hvis ens liv lige pludselig sender én en mødeindkaldelse. Man får taget sig sammen. Møder op og finder ud af, at ens liv er en total dum skid med mindreværdskomplekser. Den unge irske forfatter Cecelia Ahern, kendt fra debutromanen "PS I Love You", er endnu engang kommet med en underholdende og varm roman.

At få en mødeindkaldelse fra sit Liv, det sker ikke for alle. Men det er, hvad der sker for Lucy Silchester. Hun er gået fra sin kæreste, har sagt sit spændende job op og bor nu i en lille etværelseslejlighed. Måske ikke helt sandheden, men slutresultatet er det samme. Hun lever et begivenhedsløst liv, hvor krydsogtværs og hendes kat Mr. Pan er dagens højdepunkter. Lige indtil den dag hendes Liv vælger at skride til handling. Lucy har alt for travlt med at foragte sit arbejde og lyve for sine venner og familie til at hun har tid til at have sit Liv på slæb. Og hvordan forklarer man sin familie og venner, at man pludselig har følgeskab af sit Liv? Og hvad vil Livet hende egentlig, hun er da ganske tilfreds! Livet tvinger hende til at sige sandheden, selv om den gør ondt, og langsomt folder hendes historie sig ud, selvom spindet af løgne har viklet sig godt og grundigt sammen om hende.

Cecelia Ahern har skrevet en humoristiske roman om.. livet.. og de mange vanskeligheder, vi gør os selv. Som I mange af hendes tidligere romaner er det en ganske almindelig chick-lit-historie, men med et magisk twist. I denne er folks liv blevet en fysisk størrelse, der ikke bare dokumenterer og arkiverer alt i ens liv, men som også er i stand til at "skubbe folks verdener sammen". Nogle få har gjort sig fortjent til at møde deres legemliggjorte liv og kommer anderledes ud på den anden side. Det er det hovedpersonen i denne bog kommer ud for, selvom man virkelig kæmper i starten med, hvorfor hun dog skulle opnå denne specielle begunstigelse, for hun er da jævnt kedelig, træls og yderst negativt indstillet. Hun er havnet i et hjørne af helt egen vilje og vil ikke ud derfra, og hvorfor skulle livet så hjælpe hende?

En varm anbefaling og 5 stjerner til en sjov og sød historie i den lettere genre, men som alligevel formår at efterlade et spor i læseren og et smil på læben.

Køb eller bestil bogen på saxo.com

Cecelia Ahern: Mit livs øjeblik
Oversat af Marie Louise Kopp
Gyldendal, 421 sider
ISBN: 9-788702-128291