Flere nyheder

 
Litteratur
Vild med is

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Vild med is
Tir. 2. apr. 2013

"Vild med is" indeholder 170 opskrifter på flødeis, sorbet, parfait, yoghurtis, ispinde, islagkager og diverse tilbehør til den hjemmelavede is. Opskrifterne er garneret med appetitvækkende billeder taget af Anna Kern. I bogen findes opskrifter på alle tænkelige såvel som utænkelige smagsvarianter, - og så må det godt snart blive sommer og isvejr!

Bogen Vild med is er oversat fra svensk og indeholder alle tænkelige isvarianter og smagsnuancer, man overhovedet kan forestille sig. Det er en fordel at have en rigtig ismaskine til produktionen, men ikke en absolut nødvendighed. Hvis man ikke har en ismaskine, anbefaler forfatteren at holde sig til parfait eller friskost-is. Man kan også kaste sig ud i de andre opskrifter, resultatet bliver bare ikke helt så cremet som med en ismaskine.

Ud over de mange forskellige opskrifter har forfatteren medtaget et afsnit med en række anvisninger på, hvordan man får det bedste resultat. Anvisningerne handler om temperatur af ismassen, fedtindhold, afkølingstid, og hvordan man undgår at bærerne bliver hårde, når man bruger dem i is. Dette afsnit er især brugbart for alle os, der har stået med en hjemmelavet massiv isklump og undret os over, hvordan isfabrikkerne får købeis til bare at kunne tages direkte fra fryseren og kugles ud.

Der er opskrifter for enhver smag og ambitionsniveau i denne bog. Nogle af opskrifterne er meget enkle at gå til, mens andre kræver en del udarbejdelse af enkelte ingredienser, som skal indgå i den færdige is.

I afsnittet om ispinde kunne der godt have været en lidt mere præcis angivelse af, hvor man kan købe forme og ispinde, men dette er faktisk det eneste kritikpunkt, der kan stilles til bogen. Ellers er det bare et spørgsmål om at nyde produktionen og vente utålmodigt på isvejr.

Køb eller bestil bogen på saxo.com

Elisabeth Johansson: Vild med is
Gyldendal, 157 sider
ISBN: 9788702136852